Skip to main content
29 November 2022 07:47

Digital Trust: Κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Του Στάθη Ασπιώτη

Το Digital Trust (η ψηφιακή εμπιστοσύνη) πρέπει να αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα προκειμένου να υλοποιηθούν πλήρως τα οφέλη των προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού, σύμφωνα με ερευνητική έκθεση της ISACA για το State of Digital Trust 2022.

H έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά κενά μεταξύ του τι κάνουν οι επιχειρήσεις τώρα και του τι πρέπει να κάνουν για να εδραιώσουν την ηγεσία τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών στο μελλοντικό ψηφιακό οικοσύστημα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η ψηφιακή εμπιστοσύνη είναι σημαντική (98%) και σχετίζεται με τη δουλειά τους (63%). Ωστόσο, μόνο το 12% των οργανισμών δήλωσε ότι διαθέτει προσωπικό αφοσιωμένο στον ρόλο της ψηφιακής εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες (98% επί συνόλου 2.755 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα) δήλωσαν ότι η ψηφιακή εμπιστοσύνη θα είναι ακόμη πιο σημαντική σε πέντε χρόνια.

Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις είναι ευάλωτες στους κινδύνους που συνδέονται με την ψηφιακή εμπιστοσύνη. Η ISACA σημειώνει ότι αυτό περιλαμβάνει καταστροφικές συνέπειες για τη φήμη και προκαλεί κανονιστικές και οικονομικές επιπτώσεις. Μόνο το 66% είπε ότι ο οργανισμός τους δίνει προτεραιότητα στην ψηφιακή εμπιστοσύνη σε επαρκές επίπεδο.

Ο κος Chris Dimitriadis, Chief Global Strategy Officer της ISACA, τόνισε ότι η επιτυχία στον ψηφιακό μετασχηματισμό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σωστή ψηφιακή εμπιστοσύνη.

Ορισμένες βιομηχανίες, όπως ο χρηματοπιστωτικός τομέας, έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, η ιδιωτικότητα και η διασφάλιση, γι’ αυτό και είναι πιο ώριμοι όσον αφορά στους κινδύνους και την ασφάλεια. Ωστόσο, ταυτόχρονα είναι μάρτυρες της επιταχυνόμενης υιοθέτησης νέων τεχνολογιών που απαιτούν το digital trust, προκειμένου η υιοθέτηση αυτή να είναι επιτυχής.

Τεύχος 182

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ