Skip to main content
2 September 2022 06:52

Υποχρεωτική ενημέρωση των OS στα κινητά της Β. Κορέας από Δεκέμβριο

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει εθνική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος των κινητών τηλεφώνων των πολιτών της από τον Δεκέμβριο. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι εάν οι χρήστες ενημερώσουν τα τηλέφωνά τους με το νέο λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί από την πολιτεία, τα τηλέφωνά τους θα έχουν βελτιωμένη ταχύτητα και απόδοση.

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα τηλεφώνων έχουν ήδη διορθώσει τα τρωτά σημεία του υπάρχοντος λειτουργικού συστήματος ή εφαρμόζουν πιο αυστηρές πολιτικές ασφαλείας, σε αντίθεση με τις παλαιότερες κυκλοφορίες.

Πολλοί Βορειοκορεάτες που χρησιμοποιούν παλαιότερα τηλέφωνα αποφεύγουν να τα ενημερώσουν, γιατί χρησιμοποιώντας προγράμματα παράκαμψης, απολαμβάνουν περιεχόμενο από τον έξω κόσμο που θεωρείται παράνομο από τις αρχές.

Ένα ακόμα αποθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το νέο λειτουργικό σύστημα δεν θα παρέχετε δωρεάν. Ωστόσο, η τιμή για την ενημέρωση δεν έχει αποφασιστεί ακόμα από τις αρχές.

Παρόλα αυτά, απ’ ό,τι φαίνεται δεν τίθεται επιλογή στο ζήτημα, καθώς σχεδιάζεται και εγκατάσταση προσωπικού επιβολής και ασφαλείας σε πολυσύχναστους δρόμους, το οποίο θα πραγματοποιεί επιθεωρήσεις στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων. Αν εντοπίσουν συσκευή χωρίς ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα, αυτή θα κατάσχεται.

Τεύχος 121

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ