Skip to main content
10 April 2024 06:45

Τα πάντα για το myAADEapp

Το myAADEapp είναι η επίσημη ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για φορητές συσκευές, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να ενημερώνονται για τον λογαριασμό τους και να εκτελούν πληρωμές μέσω κάρτας ή μέσω IRIS με άμεση πίστωση της οφειλής τους.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να μεταβάλλει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού για την καταβολή των επιστροφών φόρου και να έχει πρόσβαση στα ραντεβού του, τα αιτήματα που έχει αποστείλει στην ΑΑΔΕ, καθώς και τα μηνύματα που έχει λάβει. Τέλος, στην ενότητα myWallet μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει χρήσιμα έγγραφα όπως βεβαιώσεις και εκκαθαριστικά, ενώ θα λαμβάνει άμεσα προσωποποιημένες ενημερώσεις για θέματα που τον αφορούν.

Με την εφαρμογή myAADEapp:

• Ενημερώνεστε για τον λογαριασμό σας και εκτελείτε ασφαλείς πληρωμές μέσω IRIS ή κάρτας με άμεση πίστωση της οφειλής σας.

• Δηλώνετε ή μεταβάλλετε τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού σας λογαριασμού για την καταβολή επιστροφών φόρου και έχετε πρόσβαση στα Ραντεβού σας, τα Αιτήματα που έχετε αποστείλει και στα Μηνύματα που έχετε λάβει από την ΑΑΔΕ.

• Λαμβάνετε ειδοποιήσεις με βάση το προφίλ που θα ορίσετε στις Ρυθμίσεις (πολίτες, επιτηδευματίες, φοροτεχνικοί), για να ενημερώνεστε για τις φορολογικές ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν.

• Λαμβάνετε εξατομικευμένες φορολογικές ενημερώσεις, ώστε να πληροφορείστε έγκαιρα για τις φορολογικές σας υποχρεώσεις.

• Κατεβάζετε και αποθηκεύετε στο myWallet χρήσιμα έγγραφα, όπως Αποδεικτικό Ενημερότητας, Τέλη Κυκλοφορίας, Βεβαίωση Φορολογικού Μητρώου.

• Εντοπίζετε στον χάρτη τις πλησιέστερες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, όπου κι αν βρίσκεστε, και επικοινωνείτε με απευθείας κλήση είτε με αυτές είτε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ.

• Μετά την αρχική εγγραφή σας με τους κωδικούς TAXISnet, μπαίνετε εύκολα και γρήγορα στις υπηρεσίες της εφαρμογής, μόνο με χρήση PIN ή/και βιομετρικών στοιχείων.

ΤΕΥΧΟΣ 486

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ