Skip to main content
17 February 2022 09:57

Στον Πειραιά το πρώτο «πράσινο» parking

Η Dimand δημιούργησε το πρώτο «πράσινο» parking στη χώρα, το Piraeus Port Plaza 3 στον Πειραιά, και πιστοποιήθηκε γι’ αυτό με Parksmart Bronze Certification, από το μοναδικό σύστημα αξιολόγησης στον κόσμο που αναγνωρίζει τις καινοτομίες σχεδιασμού και λειτουργίας των δομών στάθμευσης.

Η Dimand ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «μένοντας πιστοί στη φιλοσοφία της βιωσιμότητας και των βιοκλιματικών κτιρίων, που αλλάζουν τις πόλεις μας, δημιουργήσαμε έναν χώρο στάθμευσης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αειφορίας του μοναδικού συστήματος αξιολόγησης στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας μέσω του πιο έξυπνου σχεδιασμού και λειτουργίας της δομής στάθμευσης. Στην ουσία, μέσω της ανάπτυξης και υιοθέτησης, στα έργα μας, υπηρεσιών έξυπνης τεχνολογίας, δημιουργούμε νέα μοντέλα αστικής κινητικότητας για “έξυπνες πόλεις”.

»Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τη στρατηγική της εταιρείας μας να παραμείνει προσανατολισμένη στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών κατά την ανάπτυξη και ανακατασκευή κτιρίων, ώστε να εξασφαλίζονται ασφαλείς και βιώσιμες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Επιμένουμε, μέσα από τα έργα μας, να ανταποκρινόμαστε στους περιβαλλοντικούς στόχους και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, όχι μόνον για περισσότερο βιώσιμα γραφεία, αλλά και για χώρους που προάγουν την υγεία και τώρα τη βιώσιμη κινητικότητα».

Η διάκριση αυτή είναι η έβδομη που έχει ήδη λάβει συνολικά το συγκρότημα και αποδεικνύει πως τέτοια έργα ανακατασκευής κτιρίων δεν είναι απλά απαραίτητα, αλλά μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα της βιωσιμότητας.

Τεύχος 11

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ