Skip to main content
12 April 2024 06:43

Νέα παράταση στο Εξοικονομώ – Επιχειρώ

Έως τις 15 Μαΐου δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», μέσω του οποίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση έως 500.000 ευρώ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι αιτήσεις παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024, στις 18:00. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει τίτλο «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα» και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, ενώ το ακριβές χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων θα προσδιοριστεί κατά την προκήρυξή του, η οποία αναμένεται να υπογραφεί, προσεχώς, από τους αρμόδιους Υπουργούς Ενέργειας και Οικονομικών.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού. Το πρόγραμμα αποτελεί δράση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχει ως κύριο στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη μετάβασή τους στην πράσινη εποχή.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις –μικρές (εμπεριέχονται και οι πολύ μικρές), μεσαίες, μεγάλες και πολύ μεγάλες – που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, σε επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ και είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού δικαίωμα συμμετοχής έχουν εκείνες, οι οποίες, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας ή την υποβληθείσα γνωστοποίηση έχουν δυναμικότητα που δεν ξεπερνά τις 200 κλίνες.

Οι ενδιαφερόμενες για ενίσχυση από το πρόγραμμα επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ. Για την ένταξη στο πρόγραμμα, είναι απαραίτητη η υποβολή Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή/και Έκθεσης Ενεργειακού Ελέγχου, αναλόγως των επιλέξιμων παρεμβάσεων.

ΤΕΥΧΟΣ 488

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ