Skip to main content
5 April 2024 06:49

Η ESET Hellas στηρίζει την ελληνική ομάδα κυβερνοασφάλειας

Η ESET Hellas θα είναι χορηγός της Ελληνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, της επίσημης εκπροσώπησης της Ελλάδας στον ετήσιο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ENISA). Η χορηγία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της ESET για την ενίσχυση των ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και την προώθηση της αριστείας στις πρακτικές ψηφιακής ασφάλειας.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας είναι ένας διαγωνισμός υψηλού κύρους με στόχο τον εντοπισμό, την προσέλκυση και την προώθηση νέων ταλέντων ηλικίας 15-25 στον τομέα των ψηφιακών πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων μέσω της συμμετοχής των εθνικών ομάδων κάθε χώρας. Διαγωνιζόμενοι από όλη την Ευρώπη συναντώνται για να δικτυωθούν, να συνεργαστούν και να συναγωνιστούν σε διάφορες προκλήσεις κυβερνοασφάλειας, όπως Binary exploitation, Cryptography, Web exploitation, Digital Forensics, Reverse Engineering, Artificial Intelligence, Blockchain, Cloud, κ.λπ.

Η ομάδα διοργανώνει ετήσιους εθνικούς μαθητικούς διαγωνισμούς για τον εντοπισμό και την καλλιέργεια ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας από νεαρή ηλικία. Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι υποβάλλονται σε μια σειρά απαιτητικών δοκιμασιών και προπονήσεων που ξεκινούν άμεσα μετά τη λήξη κάθε ετήσιας διοργάνωσης έτσι ώστε να προετοιμαστούν για τους τελικούς του ECSC.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας θα διεξαχθεί φέτος στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 8 έως 11 Οκτωβρίου.

ΤΕΥΧΟΣ 483

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ