Skip to main content
10 February 2022 08:59

Η εποχή των ψηφιακών μουσείων από την RDC Informatics

H RDC Informatics σχεδίασε και ανέπτυξε με επιτυχία το Ψηφιακό Μουσείο ΜΙΝΕΤΤΑ και σάς καλεί να το επισκεφτείτε μέσα από μία μοναδική εμπειρία απεικόνισης 360ᵒ και πλοήγηση εικονικής πραγματικότητας (VR) από κινητό και υπολογιστή. Πρόκειται για έναν online ψηφιακό πολυχώρο που περιλαμβάνει συμβόλαια, εμπορική αλληλογραφία και εκδόσεις από τα μέσα του 19ου αιώνα, αλλά και ιστορικές στιγμές από την πορεία της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική στον χρόνο.
Το Ψηφιακό Μουσείο ΜΙΝΕΤΤΑ περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με ποικίλη θεματολογία, δομημένη σε εικονικές αίθουσες, όλες – από το lobby μέχρι τις αίθουσες Ιστορικού Αρχείου – σχεδιασμένες με έμφαση στη λεπτομέρεια και τη λειτουργικότητα, προκειμένου ο επισκέπτης να απολαμβάνει μία πρωτόγνωρη και καθηλωτική εμπειρία περιήγησης. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάπτυξή του είναι future-proof, επιτρέποντας στο μέλλον τον εμπλουτισμό του πολυχώρου, με νέες λειτουργίες και υλικό αλληλεπίδρασης.
Ο κος Διονύσιος Κουτσαντώνης, Γενικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της RDC Informatics, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ενός τόσο σημαντικού έργου, συνδράμοντας στην προσπάθεια της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία περιήγησης στην ιστορία του ασφαλιστικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή, αξιοποιώντας παράλληλα ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία στον τομέα των Virtual Reality Tours».

Τεύχος 8

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ