Skip to main content
13 October 2022 06:47

Εντολές «από πάνω» για μείωση ή παύση δαπανών στο cloud

Του Στάθη Ασπιώτη

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη Wanclouds, το 81% των IT leaders λένε ότι οι C-suite τους έχουν δώσει κατευθυντήριες εντολές για μείωση ή σταθεροποίηση των δαπανών cloud, καθώς το κόστος εκτοξεύεται και οι αντίξοες συνθήκες στην αγορά επιδεινώνονται.

Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι οι αυξανόμενες δαπάνες των επιχειρήσεων για το cloud μπορεί να μετριαστούν, καθώς οι συζητήσεις για μια επικείμενη ύφεση ευδοκιμούν.

Καθώς οι οργανισμοί προχωρούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, η χρήση του multicloud γίνεται όλο και πιο περίπλοκη και το κόστος είναι δύσκολα διαχειρίσιμο σε υβριδικά περιβάλλοντα.

Επιπλέον, τα σχέδια των ομάδων πληροφορικής τα δύο τελευταία τρίμηνα συναντούν εμπόδια λόγω της αναταραχής στην αγορά. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα επιτόκια, μαζί με τον φόβο για πιθανή ύφεση, ασκούν αυξανόμενη οικονομική πίεση στους οργανισμούς, η οποία με τη σειρά της εμποδίζει τη λειτουργία τους. Ως αποτέλεσμα, πολλές εταιρείες επανεξετάζουν τις ψηφιακές τους φιλοδοξίες, καθώς οι δαπάνες μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Η έκθεση της Wanclouds, 2Η 2022 Cloud Cost and Optimization Outlook, εξετάζει αυτήν την τρέχουσα πρόκληση για τις ομάδες πληροφορικής και την οικονομική πίεση που δέχονται από τους C-suite και τα finops. Η έκθεση αποκαλύπτει ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πληροφορικής αναλαμβάνουν δράση για να περιορίσουν το κόστος, με το 39% να σημειώνει ότι έχει αποφασίσει να φύγει εντελώς ή να μειώσει σημαντικά την κατανάλωσή του και τον φόρτο εργασίας υψηλής απόδοσης σε αυτό. Ένα επιπλέον 29% σημειώνει ότι έχει αλλάξει public cloud provider το πρώτο εξάμηνο του 2022 λόγω υψηλών τιμών.

Η Wanclouds βάσισε την έρευνα σε περισσότερους από 500 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πληροφορικής στις ΗΠΑ το Q3 2022.

Τεύχος 150

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ