Skip to main content
27 March 2024 07:53

Εισβολή κινέζων hackers στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας εκφράζει ανησυχίες για εμπλοκή της κινεζικής κυβέρνησης σε κυβερνοεπίθεση εναντίον του κοινοβουλίου της χώρας το 2021, η οποία αποκαλύφθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. Οι αποκαλύψεις ότι αποκτήθηκε πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω κακόβουλης διαδικτυακής δραστηριότητας που στοχεύει κοινοβουλευτικές οντότητες της Νέας Ζηλανδίας έρχονται καθώς η Βρετανία και οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για εκτεταμένη εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας. Τόσο η Νέα Ζηλανδία όσο και η Αυστραλία έχουν καταδικάσει την ευρύτερη δραστηριότητα.

«Η ξένη παρέμβαση αυτής της φύσης είναι απαράδεκτη και καλέσαμε την Κίνα να απόσχει από τέτοιες δραστηριότητες στο μέλλον», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας Winston Peters.

Υπογράμμισε ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη διαδικτυακή δραστηριότητα που αποδίδονται σε ομάδες που χρηματοδοτούνται από την κινεζική κυβέρνηση, οι οποίες στοχεύουν δημοκρατικούς θεσμούς τόσο στη Νέα Ζηλανδία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεταφερθεί στον Κινέζο πρεσβευτή.

Ανώτατος αξιωματούχος των πληροφοριών της Νέας Ζηλανδίας είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη ότι επτά από τους πολίτες της παρείχαν εκπαίδευση στον στρατό της Κίνας τους τελευταίους 18 μήνες, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ