Skip to main content
30 August 2022 06:47

Αυξανόμενη η παρουσία της Amazon στον τομέα της υγείας

Η Amazon επιταχύνει την επιδίωξή της για εξαγορές, συνεργασίες και επενδύσεις στον τομέα της υγείας.

Η υπηρεσία cloud Amazon Web Services έχει το δικό της σύστημα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που είναι εκπαιδευμένο για την κατανόηση και εξαγωγή δεδομένων υγείας από ιατρικό κείμενο, π.χ. από συνταγές ή διαγνώσεις. Η υπηρεσία συνεργάζεται με κάποια από τα μεγαλύτερα συστήματα υγείας και προμηθευτές EHR, συμπεριλαμβανομένων των Geisinger, UC Davis Health και Oracle Cerner.

Η Amazon έχει επίσης δημιουργήσει πρωτοβουλίες για να μεταμορφώσει το φαρμακείο, την αλυσίδα εφοδιασμού ιατρικής, την ασφάλιση υγείας και την παροχή φροντίδας. Το 2018, εξαγόρασε την εταιρεία διαδικτυακών φαρμακείων PillPack για περίπου 1 δισ. δολάρια. Το 2019, κυκλοφόρησε το Amazon Care, μια εφαρμογή υπηρεσιών γραπτών μηνυμάτων και βίντεο εικοσιτετράωρης λειτουργίας, που συνδέει τους ανθρώπους με κλινικούς γιατρούς.

Η εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με την JPMorgan Chase και την Berkshire Hathaway για να σχηματίσουν τον Haven – έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης που αποσκοπεί στη μείωση του κόστους για τους υπαλλήλους των εταιρειών και τη βελτίωση της εμπειρίας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ωστόσο, ο Haven διαλύθηκε το 2021 μετά από τρία χρόνια λειτουργίας.

Η εμβέλεια της Amazon στην υγειονομική περίθαλψη συνεχίζεται καθώς στις 21 Ιουλίου, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα εξαγόραζε την εταιρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical σε μια συμφωνία αξίας 3,9 δισ. δολαρίων.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, η εταιρεία έκανε προσφορά για την εταιρεία οικιακής υγείας και τεχνολογίας Signify Health. Η δεύτερη πλειοδότρια έναντι της Amazon είναι η UnitedHealth Group.

Τεύχος 118

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ