Skip to main content
26 October 2023 06:52

To WordPress εξαγόρασε το Texts.com

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του WordPress.com και του Tumblr, Automattic, ανακοίνωσε στις 2 Οκτωβρίου πως εξαγόρασε την εφαρμογή μηνυμάτων Texts.com έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Texts.com συγκεντρώνει όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σε μία ενιαία πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των iMessage, Slack, WhatsApp, Instagram, Telegram, Messenger, LinkedIn, Signal, Discord και X, ενώ έχει προγραμματιστεί να ενσωματώσει ακόμα περισσότερες εφαρμογές.

Το Texts.com προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση των συνομιλιών και άλλα περιζήτητα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα χρονικού προγραμματισμού των μηνυμάτων και η επισήμανση μηνυμάτων ως αναγνωσμένα ακόμη και σε υπηρεσίες που δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα σε άλλες πλατφόρμες.

Η Automattic εξήγησε το ενδιαφέρον της για την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων σε ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι η εξαγορά τής επιτρέπει να κινηθεί σε μια «τέταρτη αγορά που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης διαδικτυακής εμπειρίας: Την ανταλλαγή μηνυμάτων».

Προς το παρόν, η Automattic προσφέρει το WordPress για online δημοσιεύσεις και διαχείριση site, το WooCommerce για ηλεκτρονικό εμπόριο και το Tumblr για blogging και μια σειρά εργαλείων διαφήμισης. Απέκτησε επίσης την εφαρμογή ημερολογίου, Day One, και μια εφαρμογή για podcasts, την Pocket Casts.

Με την εξαγορά, ο ιδρυτής της Texts.com, Kishan Bagaria, θα ενταχθεί στην εταιρεία ως νέος επικεφαλής του τμήματος μηνυμάτων, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Texts.com.

Τεύχος 379

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ