Skip to main content
3 November 2023 07:55

PayPal: Καλύτερα των προσδοκιών έσοδα και κέρδη

Μεγέθη καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η PayPal Holdings, με την εταιρεία ωστόσο να κατεβάζει τον πήχη για το περιθώριο ανάπτυξης στο σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου ύψους 1,02 δισ. δολαρίων ή 93 σεντς ανά μετοχή έναντι 1,3 δισ. δολαρίων ή 1,15 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ωστόσο, σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη ανά μετοχή της PayPal ανήλθαν σε 1,30 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,08 δολαρίων το γ’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, υψηλότερα από τα 1,23 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet.

Τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 7,4 δισ. δολάρια, έναντι 6,8 δισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2022, σχεδόν στο επίπεδο που περίμεναν οι αναλυτές στη δημοσκόπηση της FactSet.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου, όμως, η PayPal κατέβασε τον πήχη για το περιθώριο λειτουργικής ανάπτυξης στο σύνολο της χρήσης, στις 75 μονάδες βάσης από 100 μονάδες βάσης προηγουμένως.

Η μετοχή της PayPal καταγράφει κέρδη άνω του 2% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Τεύχος 385

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ