Skip to main content
21 July 2023 06:56

Nokia: Πώς διαμορφώθηκαν τα κέρδη της παγκοσμίως

Μείωση στα κέρδη της κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο η Nokia, καθώς η αύξηση των πωλήσεων συσκευών τεχνολογίας 5G σε αγορές όπως η Ινδία, δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την επιβράδυνση της ζήτησης στη Βόρεια Αμερική.

Όπως σημείωσε ο CEO της φιλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Pekka Lundmark, «η επιβράδυνση της ζήτησης στη Βόρεια Αμερική ήταν μεγαλύτερη από αυτή που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως».

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν στα 626 εκατ. ευρώ (702,37 εκατ. δολάρια) από 714 εκατ. ευρώ πέρσι, αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει στο δεύτερο εξάμηνο πωλήσεις σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα με το πρώτο εξάμηνο, με κάποια ωστόσο βελτίωση στο τέταρτο τρίμηνο.

Ο Lundmark είπε ότι ο αντίκτυπος της ζήτησης ήταν «κυρίως βραχυπρόθεσμος» και ότι η Nokia το βλέπει αυτό «πρωτίστως ως ζήτημα χρόνου».

Σχετικά με τη ζήτηση στην Ινδία, ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι αυξήθηκε εξαιρετικά γρήγορα και για αυτό οι εκτιμήσεις για το επόμενο έτος πρέπει να είναι πιο μετριοπαθείς. Η Nokia σημείωσε κέρδη με ινδικούς παρόχους, ιδιαίτερα με εταιρείες όπως η Reliance Jio Infocomm, στην οποία κυριαρχούσε η Samsung για το 4G.

Τεύχος 332

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ