Skip to main content
6 December 2023 07:55

Huawei: Ολοκληρώθηκε το Seeds for the Future 2023

Η Huawei Ελλάδος ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future 2023. Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα. Το Seeds for the Future 2023 είναι μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία των κεντρικών γραφείων της Huawei, που στοχεύει στην ενδυνάμωση των Ελλήνων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, προσφέροντας γνώσεις ΤΠΕ. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτητές/τριες εμβαθύναν σε τεχνολογίες αιχμής που περιλάμβαναν τομείς όπως το 5G, το Cloud Computing, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και άλλα.

Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία του προγράμματος ήταν μαθήματα ηγεσίας που σχεδιάστηκαν για να καλλιεργήσουν την επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών, συνεδρίες που παρείχαν πληροφορίες για τον κινεζικό πολιτισμό και μια συναρπαστική διαδικτυακή περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο καινοτόμου τεχνολογίας της Huawei στην Κίνα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πολιτιστικές παρουσιάσεις από συναδέλφους από άλλες χώρες.

Εφαρμόζοντας τις γνώσεις που απέκτησαν μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές/τριες συμμετείχαν στον διαδικτυακό διαγωνισμό Tech4Good. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μπορούν οι φοιτητές/τριες να διερευνήσουν πώς οι τεχνολογίες ΤΠΕ μπορούν, σε τεχνικό αλλά και εμπορικό επίπεδο, να αντιμετωπίσουν κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Η Ελληνική ομάδα Fire Off με πρόταση που αφορούσε το θέμα της προληπτικής πυρανίχνευσης, αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα στις ομάδες από την Ελλάδα, την Κροατία, την Τσεχία και τη Σλοβακία.

Στην τελετή λήξης του ελληνικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε και ο τοπικός διαγωνισμός μεταξύ μόνο των 5 ελληνικών ομάδων, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Expeye, η επιχειρηματική ιδέα της οποίας σχετιζόταν με έναν αυτοματοποιημένο τρόπο διαχείρισης τροφίμων με τη χρήση κάμερας.

Την νικήτρια ομάδα του ελληνικού διαγωνισμού ανέδειξε η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούταν από τον κο Δημήτρη Παπαϊωάννου, CEO της Oktabit Ελλάδος, τον Δρ. Γιώργο Ξηρογιάννη, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ, την κα Άννα Ματσούκα, Υπεύθυνη Επιχειρησιακών Προγραμμάτων & Δράσεων Ψηφιακής Τεχνολογίας του ΣΕΠΕ, την κα Έλενα Ιωαννίδου, CCO & Sales Manager της PROBOTEK και τον κο Βασίλη Αργυριάδη, Chief Technology Officer South Balkan Region της Huawei.

Τεύχος 408

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ