Skip to main content
24 July 2023 06:43

H ΟΚΤΑΒΙΤ παρουσίασε τα προϊόντα της Holowits  

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των προϊόντικών λύσεων της Holowits, που λανσάρει πλέον η OKTABIT στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά. Την on-line παρουσίαση, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, πραγματοποίησε ο κος Ανδρέας Μπούσσιος, Product Manager της εταιρείας. 

Απευθυνόμενος σε δεκάδες εγκαταστάτες συνεργάτες της OKTABIT, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίαση, ο κος Μπούσσιος ξεκίνησε εστιάζοντας στη νέα συνεργασία που πρόσφατα σύναψε η OKTABIT με την Holowits. Όπως εξήγησε, μέσω αυτής της συνεργασίας, η OKTABIT κατάφερε να εμπλουτίσει σημαντικά το portfolio της με διαφόρων ειδών εξελιγμένα συστήματα surveillance και CCTV. Η ΟΚΤΑΒΙΤ, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί τον πρώτο ευρωπαϊκό διανομέα που σύναψε συμφωνία συνεργασίας για μεταπώληση των προϊόντων της Holowits στην τοπική αγορά. Περιγράφοντας τους βασικούς τομείς δραστηριοποίησης της Holowits, ανέφερε πως η κατασκευάστρια εταιρεία, με έδρα τη Σιγκαπούρη, προμηθεύει τουλάχιστον 30 χώρες με ολοκληρωμένα surveillance και CCTV συστήματα, καθολικά παρασκευασμένα από την ίδια την εταιρεία. Αφουγκραζόμενη τις πρόσφατες, ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις η Holowits δίνει έμφαση στην εφαρμογή AI τεχνολογιών και στην αξιοποίηση των Cloud Services, ενώ πλειάδα συστημάτων της δύναται να ενσωματώσουν αλγορίθμους τρίτων κατασκευαστών. 

Αναφερόμενος στις πλέον σημαντικές καινοτομίες των τελευταίων προϊόντων τής εταιρείας, ο κος Μπούσσιος αναφέρθηκε στις τεχνολογίες SuperColor και SuperCoding. Η πρώτη αξιοποιείται από τη Holowits προκειμένου, μεταξύ άλλων, να προβεί σε βελτίωση ποιότητας εικόνας και να παρέχει δυνατότητες αυτόματης διόρθωσης του χρώματος μέσω ειδικών αλγορίθμων. Η δεύτερη, από την άλλη, καταφέρνει να μειώσει έως και 50% τον αποθηκευτικό χώρο που απαιτείται για συλλογή δεδομένων. 

Προχωρώντας σε μια σύντομη παρουσίαση των διαφορετικών σειρών καμερών (σειρές Α, Ε, D, M και X) της Holowits, o κος Μπούσσιος εξήγησε πως οι δύο πρώτες σειρές (Α και E), οι οποίες δεν υποστηρίζουν εφαρμογές της AI, συνίστανται για ΜμΕ επιχειρήσεις, ενώ οι σειρές D, M και Χ είναι κατάλληλες για πιο πολύπλοκες και σύνθετες εγκαταστάσεις, καθώς υποστηρίζουν AI εφαρμογές και δύναται να εγκολπωθούν σε ένα συνολικό smart σύστημα κεντρικής διαχείρισης και ελέγχου. 

Αναφερόμενος στις AI κάμερες της εταιρείας, οι οποίες ξεχωρίζουν από τις συμβατικές/αναλογικές κάμερες IP, τόνισε πως αυτές ενσωματώνουν επαγγελματικό επεξεργαστή AI και λειτουργικό σύστημα ανοικτού τύπου. Χάρη σε αυτά τα ποιοτικά στοιχεία, οι AI κάμερες της Holowits παρέχουν υψηλή επεξεργαστική ισχύ, η οποία εξασφαλίζει ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα, κρίσιμα για διάφορες εφαρμογές στον κλάδο του Video Surveillance. Σχολίασε, επίσης, πως η αναβάθμιση των ενσωματωμένων αλγορίθμων μπορεί να γίνει, εάν και εφόσον επιλεγεί από τον χρήστη, on-line και αυτόματα, επιτρέποντας συνεχείς βελτιώσεις με βάση τις εξελισσόμενες ανάγκες της εκάστοτε εγκατάστασης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, για ακόμα μία φορά, η δυνατότητα απρόσκοπτης ενσωμάτωση third-party αλγορίθμων. 

Όσον αφορά στην κατηγορία των καταγραφικών, ο κος Μπούσσιος εστίασε στα καταγραφικά VMS τα οποία υποστηρίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των καμερών που παράγει η Holowits. Αναλύοντας την οικονομική πρόταση Intelligent Video Integrated Security Platform S200, ανέφερε ότι αποτελεί μια all-In-one πλατφόρμα η οποία προσφέρει καθολική βιντεοεπιτήρηση δίνοντας τη δυνατότητα ειδοποίησης συναγερμού σε διάφορα σενάρια, του ελέγχου πρόσβασης, του ελέγχου οχημάτων με βάση την αναγνώριση πινακίδων της οπτική ενδοεπικοινωνίας, της υπηρεσίας ζωντανού βίντεο και μελλοντικής αναπαραγωγής του, της υπηρεσίας χάρτη κ.ο.κ. 

Ακόμα, ο κος Μπούσσιος τόνισε πως η Holowits πρόσφατα ανακοίνωσε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του plug-in Milestone, η οποία επιτρέπει την έξυπνη ασφάλεια με τεχνολογία βίντεο βασισμένη σε δεδομένα. Το plug-in της Milestone είναι ένα ισχυρό εργαλείο που επιτρέπει στην κάμερα και τους αισθητήρες AI της HOLOWITS να «συνεργαστούν» με το λογισμικό ανοικτής πλατφόρμας του Milestone. 

Κλείνοντας, ο κος Μπούσσιος αναφέρθηκε στις υπηρεσίες Cloud της Holowits, λέγοντας πως είναι καθολικά λειτουργικές στη χώρα μας και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν μέσω εγκατάστασης εφαρμογών android και iOS. Ακόμα, ενημέρωσε το κοινό πως, μέχρι τις αρχές του Q4, η Holowits θα ανακοινώσει το cloud portal της εταιρείας το οποίο θα επιτρέπει απλή πρόσβαση μέσω web browser. 

Τεύχος 333

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ