Skip to main content
27 March 2024 07:54

Φλόριντα: Σε ισχύ οι περιορισμοί ανηλίκων στα Social Media

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, υπέγραψε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με δελτίο τύπου του γραφείου του κυβερνήτη. Οι δεκατετράχρονοι και οι δεκαπεντάχρονοι θα μπορούν να έχουν λογαριασμούς, αποκλειστικά, με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Εκτός από τον περιορισμό των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά, η νομοθεσία θέτει επίσης περιορισμούς στους πορνογραφικούς ιστότοπους. Το νομοσχέδιο, γνωστό ως HB 3, απαιτεί επαλήθευση της ηλικίας για όσους επισκέπτονται ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο. Το HB 3 τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2025.

Η νομοθεσία καθιστά τη Φλόριντα την πιο πρόσφατη σε μια σειρά πολιτειών που ψηφίζουν νόμους που περιορίζουν την πρόσβαση των νεαρών Αμερικανών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι πιθανό να προκαλέσει νομικές προκλήσεις παρόμοιες με αυτές που έχουν ήδη κατατεθεί σε άλλα μέρη της χώρας.

Πολιτείες όπως το Αρκάνσας, η Καλιφόρνια, η Λουϊζιάνα, το Οχάιο και η Γιούτα έχουν προωθήσει παρόμοια νομοσχέδια αναφορικά με τη χρήση τεχνολογικών πλατφορμών από ανήλικους.  Ο DeSantis άσκησε βέτο σε μια προηγούμενη έκδοση του νόμου της Φλόριντα, επειδή, όπως δήλωσε, ήθελε πρώτα να διασφαλίσει ότι οποιαδήποτε νομοθεσία παρέχει στους γονείς τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις αποφάσεις σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ