Skip to main content
26 April 2024 06:55

Η Αpple έχασε την πρωτιά σε πωλήσεις στην Κίνα

Η Apple έχασε το στέμμα της ως ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone στην Κίνα και κατρακύλησε στην τρίτη θέση το πρώτο τρίμηνο του 2024, καθώς οι πωλήσεις των προϊόντων της μειώθηκαν κατά 6,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, μέσω έντονου ανταγωνισμού, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC.

Η Honor και η Huawei μοιράστηκαν την πρώτη θέση, με το μερίδιο αγοράς της Honor να αυξάνεται στο 17,1% και το μερίδιο της Huawei να σκαρφαλώνει στο 17%, σύμφωνα με την IDC, ενώ το μερίδιο αγοράς του κατασκευαστή των iPhone μειώθηκε στο 15,6%.

Η IDC κάνει λόγο για στατιστική ισοπαλία όταν η διαφορά μεταξύ του μεριδίου των εσόδων ή των πωλήσεων μεταξύ δύο ή περισσότερων προμηθευτών είναι 0,1% ή λιγότερο. «Οι προωθητικές ενέργειες της Apple με καλύτερες τιμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους δεν μπόρεσαν να μετριάσουν τον αντίκτυπο του έντονου ανταγωνισμού από τους έτερους παίκτες Android», σημειώνει στην έκθεση ο Arthur Guo, Ανώτερος Αναλυτής Έρευνας στην IDC China. Οι συνολικές πωλήσεις smartphone στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 6,5% στα 69,3 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την IDC.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στοιχεία από την ερευνητική εταιρεία Counterpoint έδειξαν ότι οι αποστολές smartphone της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 19% το πρώτο τρίμηνο του έτους – πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το 2020.

Η Apple πρόκειται να προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων προϊόντων στις 7 Μαΐου μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, σύμφωνα με σχετικές προσκλήσεις που στάλθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

ΤΕΥΧΟΣ 498

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ