Skip to main content
16 February 2024 07:53

Το Slack αναβαθμίζεται μέσω AI

Το Slack λανσάρει μία νέα σουίτα ενσωματωμένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρουν νέες, αναβαθμισμένες δυνατότητες. Η πλατφόρμα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται ευρέως σε χώρους εργασίας ξεκίνησε να δοκιμάζει εφαρμογές της AI για πρώτη φορά πέρυσι, αλλά τώρα κυκλοφορεί ως add-on επί πληρωμή για τους χρήστες του Slack Enterprise.

Όσον αφορά στις αλλαγές που φέρνει το Slack AI, η εταιρεία ενημέρωσε σχετικά το κοινό, τονίζοντας πως σε περίπτωση που κάποιος έχει μείνει πίσω σε ένα συγκεκριμένο θέμα στο οποίο τον έχουν κάνει tag, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Slack AI για να λάβει μια πλήρη περίληψη της συζήτησης, καθώς και «ποιος» έστειλε, «ποιο» μήνυμα. Ακόμα, δίνεται τρόπος ανακεφαλαίωσης των συζητήσεων και σε αυτές που δεν είστε «ταγκαρισμένος».

Επίσης, μπορεί κάνεις να επιλέξει το εικονίδιο με το αστέρι στην επάνω δεξιά γωνία ενός καναλιού για να αναθέσει στο bot της AI να συνοψίζει μόνο τα μη αναγνωσμένα μηνύματα, τα μηνύματα που εμφανίστηκαν την τελευταία εβδομάδα ή τα μηνύματα που στάλθηκαν εντός ενός οποιουδήποτε χρονικού διαστήματος. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ένας χρήστης λείπει για μερικές ημέρες, αλλά χρειάζεται να ξέρει τι συμβαίνει στη δουλειά.

Οι εφαρμογές της AI που χρησιμοποιεί το Slack επιτρέπουν επίσης να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με ένα συγκεκριμένο έργο στο οποίο εργάζεστε ή σχετικά με τις πολιτικές του χώρου εργασίας σας, εφόσον αυτές αναφέρονται στο Slack. Το bot της AI θα χρησιμοποιήσει «σχετικά μηνύματα» για να σας ενημερώσει σχετικά με οποιαδήποτε θέματα αναρωτιέστε, και μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό ακρωνυμίων που χρησιμοποιούνται στο Slack του χώρου εργασίας σας. Η τεχνητή νοημοσύνη της πλατφόρμας θα ενσωματωθεί, επίσης, και με ορισμένες από τις άλλες εφαρμογές που συνδέονται στο Slack, επιτρέποντάς σας να κάνετε πράγματα όπως να λαμβάνετε περιλήψεις εγγράφων Notion σε προεπισκοπήσεις συνδέσμων ή να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με κάτι που είναι αποθηκευμένο στο Box.

Τεύχος 450

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ