Skip to main content
9 April 2024 06:45

Το Agent Tesla στοχεύει ΗΠΑ και Αυστραλία

Η Check Point Research αποκάλυψε τρεις πρόσφατες κακόβουλες εκστρατείες ενός από τα πιο διαδεδομένα κακόβουλα λογισμικά στην αγορά – του Agent Tesla. Οι επιχειρήσεις αυτές στόχευαν εναντίον οργανισμών των ΗΠΑ και της Αυστραλίας και εκμεταλλεύτηκαν ως δέλεαρ αγορές αγαθών και παραδόσεις παραγγελιών.

Κατά την έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι οι εν λόγω απειλητικοί φορείς διέθεταν μια βάση δεδομένων 62.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων και οργανισμών από διαφορετικές κατηγορίες. Εκτός από τις εκστρατείες που προέρχονται από θύματα εταιρειών, η ομάδα διατηρεί μεγάλο αριθμό διακομιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την προστασία της ταυτότητάς τους.

Παρά τις προσπάθειες των απειλητικών παραγόντων να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η CPR αποκάλυψε την πραγματική τους ταυτότητα και την πηγή προέλευσής τους, ανακατασκεύασε τα βήματά τους στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, με συνεχή παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους.

Το κακόβουλο λογισμικό Agent Tesla είναι ένα προηγμένο trojan απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT) που ειδικεύεται στην κλοπή και διείσδυση ευαίσθητων πληροφοριών από μολυσμένα μηχανήματα. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να συλλέξει διάφορους τύπους δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πληκτρολογήσεων και των διαπιστευτηρίων σύνδεσης που χρησιμοποιούνται σε προγράμματα περιήγησης (όπως το Google Chrome και το Mozilla Firefox) και σε προγράμματα – πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται σε μολυσμένα μηχανήματα. Το Agent Tesla έχει μια διαβόητη ιστορία που περιλαμβάνεται επανειλημμένα στις μηνιαίες εκθέσεις των 10 επικρατέστερων οικογενειών κακόβουλου λογισμικού από το 2020.

ΤΕΥΧΟΣ 485

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ