Skip to main content
11 February 2022 08:51

Το πρώτο optical gateway για εμπορικούς σκοπούς στη Νεμέα

Η Kongsberg Satellite Services (KSAT) θα εγκαταστήσει την πρώτη υποδομή με κεραία που συλλέγει δεδομένα από δορυφόρους (Optical Gateway) μέσω λέιζερ για εμπορικούς σκοπούς, στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα. Μέσα από αυτή την υποδομή, η KSAT θα διαθέτει δεδομένα και φωτογραφίες της γης σε οργανισμούς παγκόσμιου βεληνεκούς που ασχολούνται με τη διαχείριση και παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεδομένων.
Για τις ανάγκες του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ εγκατέστησε και ενσωμάτωσε τον εξειδικευμένο εξοπλισμό της KSAT στο Δορυφορικό Κέντρο στη Νεμέα. Με τελευταίας τεχνολογίας δορυφορικές υποδομές και υψηλή τεχνογνωσία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει την παροχή υπηρεσιών infrastructure-as-a-service, τη διασύνδεση μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, καθώς και 24×7 λειτουργική υποστήριξη της υπηρεσίας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.
Η χρήση οπτικού σήματος αντί ραδιοσυχνοτήτων, επιτρέπει τη συλλογή μεγαλύτερου όγκου δεδομένων από το διάστημα μέσω λέιζερ, σε κάθε πέρασμα του δορυφόρου. Καθώς οι δορυφορικές επικοινωνίες προϋποθέτουν καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς σύννεφα, για την επικοινωνία γης-δορυφόρου, η περιοχή της Νεμέας αποτελεί ιδανική επιλογή, με τις πιθανότητες καθαρού ουρανού να φτάνουν το 95% τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τεύχος 9

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ