Skip to main content
16 February 2022 10:01

Στο Ταμείο Ανάκαμψης ο ψηφιακός μετασχηματισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κου Θεόδωρου Σκυλακάκη.
Την φετινή χρονιά, προβλέπεται να ωφεληθούν περίπου 100.000 επιχειρήσεις, ενώ πρόκειται να επιδοτηθούν και 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη δημιουργία υποδομής cloud, για την αναβάθμιση και αντικατάσταση μισού εκατομμυρίου ταμειακών μηχανών και την απόσυρση 100.000 POS. Βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αποκτήσουν πιστοποιητικό για την ενσωμάτωση νέας τεχνολογίας ή προϊόντος και να προσκομίσουν απόδειξη πληρωμής που πιστοποιεί την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.
Προτεραιότητα φαίνεται να παίρνουν σιγά σιγά και επενδύσεις που έχουν στόχο την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, των ηλεκτρονικών πωλήσεων και των εφαρμογών ηλεκτρονικής τιμολόγησης, όπως και την υιοθέτηση εργαλείων ψηφιακής διαφήμισης και συστημάτων τηλεργασίας. Μέσω του συγκεκριμένου έργου επιδιώκεται και η βελτίωση της κατάταξης της χώρας σε ευρωπαϊκούς δείκτες ψηφιακής ετοιμότητας, όπως ο DESI.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ωστόσο, απαιτούνται και διοικητικές ενέργειες τόσο για την επιλογή αναδόχων σχεδιασμού, όσο και για την επιλογή των αναδόχων διαχείρισης και υποστήριξης ενός εκ των υποέργων που απαιτούνται για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα.

Τεύχος 7

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ