Skip to main content
4 April 2023 06:47

Ο CEO της Check Point για τις δυνατότητες του ThreatCloud

Κατά τη διάρκεια του Virtual Event, CPX 360, που διοργάνωσε η Check Point, ο CEO της εταιρείας, Gil Shwed, προχώρησε σε μια σύντομη παρουσίαση του λογισμικού ThreatCloud που αξιοποιεί εφαρμογές AI.

Στο βίντεο που παρατίθεται, ο κος Shwed επεξηγεί, εν συντομία, πως χάρη στο ThreatCloud αποτρέπονται περί των 2,5 δισεκατομμυρίων επιθέσεις ετησίως. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του ThreatCloud, αυτό αποτελεί τον «εγκέφαλο» πίσω από όλα τα προϊόντα της CheckPoint και χάρη σε αυτό κάθε τελική λύση της εταιρείας ενσωματώνει τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες AI για πρόληψη των κυβερνοαπειλών. Το λογισμικό συγκεντρώνει και αναλύει τεράστιο όγκο δεδομένων σε μικρό χρονικό διάστημα κάθε ημέρα, ενώ το database υποψήφιων απειλών τροφοδοτείται από 150.000 συνδεδεμένα δίκτυα και εκατομμύρια συσκευές endpoint, τα ανανεωμένα δεδομένα της Check Point Research και δεκάδες εξωτερικές ροές.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που παρέχει το ThreatCloud στους οργανισμούς, ξεχωρίζουν ο ακριβής αποκλεισμός πολλαπλών ειδών απειλών όπως ransomware, εξελιγμένο Trojans κ.ο.κ., μέσω της υψηλής τεχνολογίας ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού που αξιοποιεί πάνω από 30 μηχανές αναζήτησης με βάση την AI, η παράδοση ασφαλών στοιχείων λήψεων από το διαδίκτυο και τα email και η αποτροπή προηγμένων επιθέσεων phising – ακόμα και εάν εμφανίζονται για πρώτη φορά.

https://www.youtube.com/watch?v=Vc-0KsrARAY

Τεύχος 261

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ