Skip to main content
18 February 2022 09:59

Ο ΟΤΕ στον διεθνή δείκτη Bloomberg Gender Equality Index για τρίτη συνεχή χρονιά

O OTE επιλέχτηκε από τον διεθνή δείκτη Bloomberg Gender Equality Index (GEI) για τις πρωτοβουλίες του σε θέματα ισότητας των φύλων και ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας, καθώς και δημοσιοποίησης σχετικών στοιχείων, ανάμεσα σε 418 εταιρείες παγκοσμίως από 45 χώρες, που η κεφαλαιοποίησή τους ξεπερνά τα $16 τρις.

Η κα Ελένη Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στον δείκτη ισότητας των φύλων του Bloomberg επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ισότιμη συμμετοχή όλων και τον σεβασμό της διαφορετικότητας στον Όμιλο ΟΤΕ. Πιστεύουμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και ταυτόχρονα ίσοι, για αυτό και συνεχίσαμε να ενισχύουμε την κουλτούρα ισότητας και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον Αύγουστο του 2021, υιοθετήσαμε μία ολοκληρωμένη Πολιτική Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης, ενώ για το επόμενο διάστημα, σχεδιάζουμε προγράμματα mentoring για την ενδυνάμωση των γυναικών στον χώρο εργασίας, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους τους εργαζόμενους». «Επιθυμία μας είναι ο καθένας να αισθάνεται ο αυθεντικός εαυτός του, και να συμβάλει, με τον δικό του τρόπο, στο κοινό μας όραμα για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους».

Οι αξιολογήσεις του 2022 Bloomberg Gender-Equality Index βασίζονται σε πέντε πυλώνες: στη συμμετοχή γυναικών σε ηγετικές θέσεις και στο σύστημα απορρόφησης ταλέντων, στην ισότητα αμοιβών χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου, στην κουλτούρα ενσωμάτωσης, στις πολιτικές κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και στην ενδυνάμωση των γυναικών. Στον δείκτη GEI περιλαμβάνονται εταιρείες από 11 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο κλάδος των χρηματοοικονομικών, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Τεύχος 12

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ