Skip to main content
30 November 2022 07:56

Ολοκληρώθηκε το 1ο Ετήσιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές

Επιτυχής ήταν η έκβαση του 1ου Ετήσιου Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές, που διεξήχθη στις 24 Νοεμβρίου στη Λεμεσό. Πάνω από 300 επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα, επενδυτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της πολιτείας, και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων συμμετείχαν, ενώ η θεματολογία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών εν μέσω μιας εποχής αποπαγκοσμιοποίησης και ψηφιοποίησης.

Στις εισηγήσεις τους, οι ομιλητές μίλησαν για τις τάσεις που κυριαρχούν στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κλάδο και ανέλυσαν τις ακόλουθες θεματικές:

• Αναμενόμενες αλλαγές στα ρυθμιστικά πλαίσια και στα διεθνή επιχειρηματικά μοντέλα.

• Χρηματοπιστωτικές συναλλαγές υπό σύνθετα καθεστώτα κυρώσεων.

• Ποιοι τομείς παρουσιάζουν τις περισσότερες προοπτικές για τους επενδυτές για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια στην παγκόσμια αγορά.

• Η ενεργειακή κρίση και οι τρόποι αντιδράσεις σε αυτή.

• IPO εταιρειών τεχνολογίας στις Η.Π.Α.

Τις εργασίες άνοιξε με την ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, κος Κωνσταντίνος Πετρίδης, επισημαίνοντας ότι: «Η Κύπρος διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και τις δυνατότητες για να γίνει το οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αυτό αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο όγκο επενδύσεων που καταφθάνει στη χώρα».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κος Timur Turlov, επικεφαλής της Freedom Holding Corp. και ιδρυτής της Freedom Finance Europe, ο οποίος ανέδειξε τη σημαντικότητα της ανάπτυξης καινοτόμων χρηματοοικονομικών τεχνολογιών εν μέσω της αστάθειας και των πληθωριστικών πιέσεων που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η αντιστροφή της αγοράς θα συμβεί νωρίτερα από ό,τι περιμένουν όλοι. Στιγμές αβεβαιότητας σαν κι αυτή παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές».

Ο κος Turlov αναφέρθηκε επίσης στην ταχεία ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Freedom Holding, το οποίο περιλαμβάνει πλέον μια σειρά από εύχρηστες και αποτελεσματικές καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα.

Στο φόρουμ μίλησαν επίσης εκπρόσωποι των Fincap Advisors, Skanestas, Leon Family Office, A.G. Paphitis & Co και Sumsub.

Στο 1ο Ετήσιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές, συμμετείχαν σύνεδροι από την Ελλάδα, την Κύπρο, τις χώρες της Βαλτικής, το Καζακστάν, την Ουκρανία, το Βέλγιο κ.ά., αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στις μελλοντικές διοργανώσεις.

Τεύχος 183

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ