Skip to main content
23 January 2024 07:43

Νέα MDR υπηρεσία για ΜμΕ από την ESET

Η ESET ανακοίνωσε τη λύση ESET MDR, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των εξελισσόμενων προκλήσεων κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το λανσάρισμα αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών ασφαλείας της ESET με μια ακόμη λύση MDR (Managed detection and response).

Η υπηρεσία MDR της ESET για μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτει αυτές τις ανάγκες και να προσφέρει άμεσα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης ανταπόκρισης σε περιστατικά. Η υπηρεσία προσφέρει μια σειρά βασικών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων για την ενίσχυση των μέτρων κυβερνοασφάλειας των εταιρειών. «Παντρεύει» την αυτοματοποίηση που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη με την ανθρώπινη τεχνογνωσία και την ολοκληρωμένη γνώση των απειλών, ώστε να προσφέρει ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών και αντιμετώπιση περιστατικών. Η πρόσβαση στην υπηρεσία ασφάλειας 24/7/365 γεφυρώνει τα κενά τεχνογνωσίας και αποφορτίζει τις εσωτερικές ομάδες ασφαλείας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε πρωτοβουλίες στρατηγικής φύσεως. Ταυτόχρονα, διευκολύνει τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιτύχουν βασικούς ελέγχους στον κυβερνοχώρο που είναι απαραίτητοι για την ασφαλισιμότητά τους.

Η υπηρεσία ESET MDR, η οποία παρέχεται μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας ESET PROTECT και της λύσης ESET XDR, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να διερευνά και να διακόπτει γρήγορα την κακόβουλη δραστηριότητα, καθώς και να σταματά τους επιτιθέμενους πριν προλάβουν να εισβάλουν. Η υπηρεσία είναι προσαρμοσμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των υβριδικών περιβαλλόντων εργασίας, πραγματοποιώντας κυνήγι απειλών (threat hunting), παρακολούθηση και αντιμετώπιση, επιβάλλοντας ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, που ανήκουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η λύση ESET MDR μπορεί να ανιχνεύσει γρήγορα και να ανταποκριθεί σε απειλές μέσα σε χρονικό διάστημα 20 λεπτών. Για να το επιτύχει αυτό, η ESET χρησιμοποιεί τις δικές της καινοτόμες τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας για τη συλλογή δεδομένων, ιδίως από περιοχές που δέχονται επιθέσεις από εξελιγμένες ομάδες κυβερνοεγκλήματος. Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική άμυνα κατά των απειλών, οι πελάτες έχουν επίσης πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη προκαθορισμένων προτύπων και τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων κανόνων, οι οποίοι ενεργοποιούν τις κατάλληλες ενέργειες σε απόκριση τόσο σε συγκεκριμένες ανιχνεύσεις όσο και σε ύποπτες συμπεριφορές, εκτελέσιμα αρχεία και διαδικασίες.

«Το τοπίο των απειλών είναι δυναμικό. Οι κυβερνοεγκληματίες επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι ανυπεράσπιστες λόγω της έλλειψης τεχνογνωσίας, δυνατοτήτων ή και των δύο – συχνά είναι απλώς απασχολημένες με την «καθημερινή τους δουλειά». Η ESET, ένας έμπειρος ειδικός στην κυβερνοασφάλεια με εξαιρετικά ισχυρή παρουσία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περισσότερους από 500.000 πελάτες στον συγκεκριμένο τομέα, βλέπει τεράστιες δυνατότητες στην παροχή μιας προσιτής, επεκτάσιμης υπηρεσίας. Η προσέγγισή μας περιορίζει σημαντικά την πιθανότητα να πέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θύμα επιθέσεων ransomware και άλλων μορφών περιστατικών ασφαλείας και μπορεί να τις βοηθήσει να συμμορφωθούν με διάφορες κανονιστικές ρυθμίσεις», δήλωσε ο Michal Jankech, Αντιπρόεδρος του τμήματος SMB και MSP της ESET.

Η υπηρεσία ESET MDR θα είναι διαθέσιμη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024,σε επιλεγμένες χώρες ως πρόσθετη υπηρεσία, σε συνδυασμό με το ESET PROTECT Enterprise και το ESET PROTECT Elite.

Τεύχος 342

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ