Skip to main content
13 June 2023 06:43

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Cyber Leaders Summit Greece

Εκτενές ρεπορτάζ από το Techmail

Των Αφροδίτη Μπαλίδου και Χρίστου Κρανάκη

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλά επίπεδα μαζικότητας έλαβε χώρα το Cyber Leaders Summit Greece που διοργάνωσε η Check Point. To event διεξήχθη την Πέμπτη, 8 Ιουνίου στον χώρο του Gazarte και – κατά γενική ομολογία – αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους συνεργάτες της Check Point και ευρύτερα για τον κόσμο που παρευρέθη, να συζητήσουν σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις της κυβερνοασφάλειας.

Στο βήμα των ομιλητών βρέθηκε μια σειρά ειδικών εμπειρογνωμόνων, οι ομιλίες των οποίων παρείχαν χρήσιμες συμβουλές προς το κοινό, αναφορικά με την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Αναλυτικότερα, οι κύριοι ομιλητές/τριες του Cyber Leaders Summit Greece ήταν οι εξής:

Peter Sandkujil, VP Sales Engineering, EMEA Check Point Evengelist, Product Innovation Roadmap for 2023.

Oded Vanunu, Head Of Products Vulnerability Research, Products Check Point, The Upside Down – The Roles and Responsibilities of Cybercrime Syndicates.

Leon Owen, Sales Specialist, MDR/IR, MDR, Check Point, Revolutionizing the SOC management game with prevention-first security.

Μιχάλης Μπόζος, Country Manager Greece, Romania & Bulgaria, Check Point, The CISO’s point of view – What keeps me up at night?

Το event πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των εξής sponsors: Odyssey Cybersecurity, Itway Hellas, dataplex, westnet, QUALCO, pylones, Space Hellas, Active, adacom, Real Consulting, Technicomer, Bluestream Solutions.

Αντιπροσωπεία του περιοδικού Techmail παρακολούθησε το event και είχε τη χαρά να συνομιλήσει με ορισμένους εκ των βασικότερων συντελεστών του, αλλά και με εξέχοντες συνεργάτες της Check Point. Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά οι δηλώσεις αυτών:

Διονύσης Λυκουρέσης, Sales Director της Active Computer Systems S.A.: «Στις μέρες μας, το Cybersecurity δεν είναι απλώς ένα trend της Πληροφορικής, αλλά συνιστά μια βασική αναγκαιότητα. H Active, συνεργάτρια της Check Point, την παρούσα φάση βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας των ανάλογων υποδομών και επενδύει με στόχο να αποτελέσει για τους τελικούς χρήστες ένα “στήριγμα” που προσφέρει αξιόπιστες λύσεις απέναντι στις αναβαθμισμένες απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας που απαιτεί η εποχή. Εντός του πλαισίου αυτού, η συνεργασία μας με την Check Point βρίσκεται σε εξαίρετο επίπεδο και – αμφότεροι – επιδιώκουμε να φτάσει άμεσα σε ακόμα καλύτερο».

Το περίπτερο της Active Computer Systems S.A.

Γιώργος Σιγάλας, Check Point Account Manager στην Itway Hellas S.A.: «Το συνέδριο της Check Point διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στο Gazarte και χαρακτηρίζεται από αισθητά αναβαθμισμένη επιτυχία, με περισσότερο κόσμο και αρκετούς νέους συνεργάτες της εταιρείας! Όπως φάνηκε και στο Cyber Leaders Summit Greece, παρατηρούμε πως το ενδιαφέρον για το cybersecurity ολοένα και μεγαλώνει, συνεπώς εκδηλώσεις σαν τη σημερινή είναι υψίστης σημασίας να πραγματοποιούνται, ώστε όλοι/ες οι επαγγελματίες του κλάδου να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με τις νέες τάσεις της κυβερνοασφάλειας και να διευρύνουν το δίκτυο συνεργατών τους».

H ομάδα της IΤWay Hellas.

Πάνος Μητρόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της Bluestream Solutions: «Το φετινό event, όπως και το περσινό, χαρακτηρίζεται από απόλυτη επιτυχία και αναμφισβήτητα, συνιστά αναβάθμιση των διοργανώσεων της Check Point. Εμείς σαν Bluestream Solutions, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναλάβουμε χρέη χορηγού και διασφαλίσαμε τη συνεχή παροχή φαγητού και ποτού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ως εταιρεία, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά στο να χτίσει ένα αποτελεσματικό και πλήρες portfolio που αποτελείται από security hardware & software products, managed services και εξειδικευμένες υπηρεσίες υλοποίησης, παρακολούθησης και υποστήριξης, φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από ένα event σαν το σημερινό. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι που διοργανώνει η Check Point, η οποία συνιστά έναν από τους κορυφαίους οίκους κυβερνοασφάλειας στον κόσμο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά».

H παρουσία της Bluestream Solutions στο event.

Δήμητρα Βαζαίου, Marketing Executive στην Pylones Hellas: «Η φετινή χρονιά είναι ακόμα καλύτερη από την περσινή. Στη σημερινή ημερίδα της Checkpoint είδαμε πολλούς συνεργάτες μας και γνωρίσαμε και αρκετούς εν δύναμει νέους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το πόσες ενδιαφέρουσες επικοινωνίες έχουμε κάνει. Όσον αφορά στις ομιλίες, αυτές πραγματοποιήθηκαν από έμπειρους επαγγελματίες και συνεπώς κρίνονται αναμφισβήτητα ως advanced. Νομίζω πως όλοι/ες μας είχαμε κάτι να μάθουμε από αυτές. Επίσης, γενικότερα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πολύ φιλική και θελκτική προς το κοινό και επιτρέπει να γίνει ένα πολύ καλό networking. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της εταιρείας μας σήμερα. Μέσα από τη σημερινή ημερίδα να κάνουμε το “βήμα παραπάνω” και να “βουτήξουμε” ακόμα πιο βαθιά στα “άδυτα” της κυβερνοασφάλειας».

Η ομάδα της Pylones Hellas μέσα από τον φακό του Techmail.

Δημήτρης Καρίδας, IT & Managed Services Director στη RealConsulting: «Με χαρά παρατηρώ πως η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει τρομερή επιτυχία και πάρα πολύ κόσμο. Χαριτολογώντας θα πω, πως ίσως την αδικεί και ο μικρός χώρος, στον οποίο διεξάγεται, καθώς κάποιος κόσμος πραγματικά δεν χωράει. Επίσης, έχει πραγματικά ενδιαφέρον και πρέπει να επισημανθεί πως όσες εταιρείες συμμετέχουν, παρότι έχουν διαφορετικό portfolio, στοχεύουν στον ίδιο απώτερο στόχο: Την ασφάλεια των οργανισμών στον κυβερνοχώρο μέσω της αξιοποίησης των λύσεων της Check Point. H δική μας εταιρεία, ακριβώς επειδή διαθέτει ευρεία γκάμα πελατών και συνεργατών που χρησιμοποιούν SAP, βρίσκεται σήμερα εδώ ώστε να αναβαθμίσει το portfolio της όσον αφορά στο cybersecurity».

Το περίπτερο και η αντιπροσωπεία της RealConsulting.

Τριαντάφυλλος Προκοπίδης, Διευθυντής Διεύθυνση Δικτυακών Λύσεων στη Space Hellas: «Αρχικά, θέλω να επισημάνω πως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια με την Check Point και θα συνεχίσουμε να είμαστε, καθώς είναι μια εταιρεία που διαρκώς εξελίσσεται, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να εξελίσσει και τους συνεργάτες της. Όσον αφορά στη σημερινή εκδήλωση, η οργάνωση είναι εξαιρετική, η μαζικότητα σαφώς υψηλότερη από πέρυσι, ενώ οι ομιλητές και ομιλήτριες στάθηκαν – όπως άλλωστε αναμενόταν – στο ύψος των περιστάσεων».

Χρήστος Χριστόπουλος IT Business Development & Sales Manager της QUALCO

Η Qualco, με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας έναντι των πελατών της και με πάνω από 20 έτη εμπειρίας στην υλοποίηση έργων για τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους οργανισμούς της Ελλάδος και όχι μόνο, είχε την τιμή να υποστηρίξει στις 8 Ιουνίου 2023, το Cyber Leaders Summit της Check Point 2023 ως χορηγός. Στο event, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για καινοτόμες νέες τεχνολογίες της Check Point, αλλά και για τις προκλήσεις, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τους διακεκριμένους καλεσμένους.

Η Check Point αποτελεί για εμάς έναν στρατηγικό συνεργάτη που εξασφαλίζει την ασφάλεια των ΙΤ υπηρεσιών, που παρέχουμε στο πολύ απαιτητικό πελατολόγιο μας: Ως μέρος του πακέτου των IT services και της εξειδικευμένης ομάδας μας με πλήρη τεχνική κατάρτιση και παροχές υπηρεσιών 24ωρου βάσεως για τις ανάγκες των πελατών, οι λύσεις που παρέχονται από την Check Point δεν έρχονται απλά να συμπληρώσουν τις ανάγκες μας, αλλά να παρέχουν αξιόπιστες λύσεις tailor made στις απαιτήσεις κάθε εγκατάστασης.

Ως στρατηγικός συνεργάτης, δεσμευόμαστε στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των τεχνολογιών, αλλά και των λύσεων που παρέχουμε σε μια πλέον Ευρωπαϊκή αγορά με τον κίνδυνο από επιθέσεις να καθιστά το Cyber Security όχι υποχρέωση, αλλά ανάγκη για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας των εταιρειών, αλλά και την υγιή ανάπτυξή τους.

Η ομάδα της Qualco.

Πέραν των ομιλιών, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο Cybersecurity Round Table που διεξήχθη με θέμα Security Practices and Policies in Cybersecurity – A C-level Perspective. Κατά τη διάρκεια αυτού, εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να θέσουν τα ερωτήματά τους στους κους Oded Vanunu, Head of Products Vulnerability Research, Products της Check Point, Peter Sandkujil, VP Sales Engineering, EMEA Check Point Evangelist και Μιχάλη Μπόζο, Country Manager Greece, Romania & Bulgaria της Check Point.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διεθνείς τάσεις γύρω από την κυβερνοασφάλεια στις μέρες μας, τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη στρατηγική των κυβερνοαπειλών, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών που υποδεικνύονται από την Check Point. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κρισιμότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης και συνεργασίας όλων των τμημάτων μιας επιχείρησης, ανεξαρτήτως μεγέθους, αναφορικά με την πρόληψη και την προστασία από κυβερνοαπειλές. «Τα μέτρα κυβερνοασφάλειας είναι αναγκαίο να μην αντιμετωπίζονται μόνο ως ένα IT tool, αλλά και ως business tool», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Peter Sandkujil.

Οι τρεις ομιλητές εστίασαν, ακόμη, στη δυνατότητα της Check Point να δίνει προσαρμοσμένες, εξατομικευμένες (per user/ per month) λύσεις, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης και να επενδύει στην εξέλιξη των εργαλείων και των υπηρεσιών της συνεχώς.

Σπόνσορες της εκδήλωσης ήταν οι: Odyssey, ITway, Dataplex, Westnet, Qualco, Pylones, Space Hellas, Active, Adacom, Real Consulting, Technicomer και Bluestream Solutions.

Τεύχος 304

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ