Skip to main content
4 July 2022 06:43

Λύση της Checkpoint στο έργο SDWAN της ΔΕΗ

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η ΔΕΗ διενήργησε διαγωνισμό για έργο με τίτλο Παροχή ολοκληρωμένης λύσης σύγχρονου δικτύου δεδομένων SD-WAN – SoftwareDefined Wide Area Network, προϋπολογισμού 5,56 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Με το έργο αυτό θα επεκτείνει την ασφάλεια της περιμέτρου της σε συνολικά περίπου 300 σημεία παρουσίας (κεντρικές υπηρεσίες, καταστήματα πωλήσεων, αποθήκες, καθώς επίσης και τους σταθμούς παραγωγής τόσο της ενδοχώρας, όσο και της νησιωτικής Ελλάδας).

Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η ένωση εταιρειών «Vodafone – Cosmos Business Systems», οι οποίες έκαναν την επιλογή των προμηθευτών τους και εξασφάλισαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, πρώτα στην τεχνική αξιολόγηση και εν συνεχεία στην οικονομική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η λύση της σύμπραξης Vmware – Velocloud με Checkpoint SW Technologies αναδείχθηκε η νικήτρια στη μάχη των τεχνολογικών παροχών.

Στο έργο συμμετείχαν και οι κατασκευάστριες εταιρείες Cisco (με την ένωση εταιρειών OTE – Space Hellas) και Fortinet (η οποία συμμετείχε μέσω της Wind, αλλά και της Nova).

Τεύχος 101

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ