Skip to main content
1 September 2023 06:54

Κινεζικές εταιρείες έφτιαξαν ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης

Οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας Baidu και SenseTime έδωσαν στη δημοσιότητα νέα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο στις παγκόσμιες εξελίξεις αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη.
Συγκεκριμένα, η Baidu άνοιξε δημόσια πρόσβαση στο ERNIE Bot της, επιτρέποντας στους χρήστες να διεξάγουν αναζητήσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης ή να εκτελούν μια σειρά από εργασίες, από τη δημιουργία βίντεο έως την παροχή περιλήψεων πολύπλοκων εγγράφων.
Η είδηση έστειλε τις μετοχές της 3,1% υψηλότερα στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη και 4,7% υψηλότερα στο Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη.
Από την άλλη, η Baidu είναι μεταξύ των πρώτων εταιρειών στην Κίνα που λαμβάνουν ρυθμιστική έγκριση για την ανάπτυξη και είναι η πρώτη που λανσάρει δημοσίως αυτού του είδους την υπηρεσία.
Μέχρι την Πέμπτη, το ERNIE Bot, που ονομάζεται επίσης Wenxin Yiyan στα κινεζικά, προσφερόταν μόνο σε εταιρικούς πελάτες ή σε επιλεγμένα μέλη του κοινού που ζητούσαν πρόσβαση μέσω μιας λίστας αναμονής.
Εν τω μεταξύ, η SenseTime, μια νεοσύστατη επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε, επίσης την Πέμπτη, τη δημόσια έναρξη της πλατφόρμας ΑΙ SenseChat. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 4% στο Χονγκ Κονγκ μετά την είδηση.

Τεύχος 340

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ