Skip to main content
29 November 2022 07:49

Κίνητρα από την κυβέρνηση για τους Digital Nomads

Τη δυνατότητα η Ελλάδα να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους ψηφιακούς νομάδες ανέδειξαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στο πρώτο συνέδριο της Marketing Greece με την ονομασία Summit Work From Greece.

Στόχος της κυβέρνησης τίθεται η Ελλάδα να πρωτοστατήσει στην προσέλκυση επισκεπτών/τουριστών, οι οποίοι θα συνδυάζουν τη διαμονή στη χώρα μας με την εξ αποστάσεως εργασία.

Αναλυτικά, τα κύρια σημεία των παρεμβάσεων των πολιτικών προσώπων στο Summit Work From Greece, παρατίθενται παρακάτω:

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Γίνεται πράξη η ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε ένα πλαίσιο ευνοϊκών ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν τους Digital Nomads να έρχονται όλο και πιο συχνά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Όπως δεσμεύτηκε, σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πράξη η ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr, ενώ ταυτόχρονα θα μεταφραστούν στα αγγλικά υπηρεσίες που περιλαμβάνει το gov.gr.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Ιατρική Visa για να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που αφουγκράστηκε τη νέα τάση γύρω από τους ψηφιακούς νομάδες. Όπως εξήγησε, το υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει ήδη τις Business Visa, Digital Nomads Visa και Students Visa, ενώ προχωρά και στην έκδοση της Ιατρικής Visa, με στόχο να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός.

Βασίλης Κικίλιας: «Δεκάδες οι αγορές κατοικιών στην Ελλάδα από Ευρωπαίους Digital Nomads»

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα στα μάτια ενός Βορειοευρωπαίου αποτελεί ιδανικό προορισμό, είτε για να εργαστεί ως ψηφιακός νομάς, είτε για να ζήσει μετά τη σύνταξή του. Άλλωστε, όπως είπε, είναι δεκάδες και οι αγορές κατοικιών ανά την Ελλάδα, από Ευρωπαίους που θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα.

Τέλος, μια περιοχή που περιγράφηκε ως η πλέον επιθυμητή για τους Digital Nomads είναι η Κρήτη. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε ότι ήδη υπάρχει σχετική στρατηγική προβολής του νησιού στο μέτωπο αυτό και πολλοί είναι αυτοί που ζουν και εργάζονται απομακρυσμένα από την Κρήτη.

Για τον υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα μπορεί να παντρέψει την παραδοσιακή φιλοξενία με τα σύγχρονα εργαλεία marketing που ευνοούν την ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων.

Ο κος Κικίλιας, επίσης, μετέφερε στο ακροατήριο του συνεδρίου την επιθυμία στελεχών μεγάλων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων να εργαστούν στην Ελλάδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας με το κλίμα της βοηθάει στην ψυχολογία των εργαζομένων τους.

Τεύχος 182

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ