Skip to main content
16 September 2022 06:49

Η Check Point προστατεύει την Παγκρήτια Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα επέλεξε λύσεις της Check Point για την αναβάθμιση της ψηφιακής της ασφάλειας. Οι λύσεις αφορούν στην προστασία της υποδομής αλλά και στην προστασία των χρηστών (endpoints, mobile devices, cloud email). Η συγκεκριμένη στρατηγική είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στο 2022 η Παγκρήτια Τράπεζα βρίσκεται μπροστά σε μία εξαγορά και μία συγχώνευση, οι οποίες περιλαμβάνουν μια πολύπλοκη τεχνολογική υποδομή. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Τράπεζα άρχισε να μεταφέρει την εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία της στο cloud.

Οι λύσεις ασφάλειας των υποδομών της Παγκρήτιας Τράπεζας που εφαρμόστηκαν από την Check Point Software είναι:

Check Point Quantum Security Gateways, τα οποία συνδυάζουν υπηρεσίες προστασίας Next Generation Firewalling, καθώς και προστασία από zero-day απειλές μέσω της τεχνολογίας Sandblast (sandboxing). Συνδυαστικά η πλατφόρμα διαχείρισης Check Point Management Console δίνει τη δυνατότητα θέσπισης των κατάλληλων πολιτικών για την προστασία από τις πιο εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Check Point Harmony Mobile, το οποίο παρέχει πλήρη προστασία στους χρήστες των εταιρικών κινητών συσκευών της Τράπεζας. Η αξιολόγηση κινδύνου σε πραγματικό χρόνο εντοπίζει επιθέσεις, ευπάθειες και αλλαγές στις ρυθμίσεις παραμέτρων με μηδενικό αντίκτυπο στην εμπειρία των χρηστών ή την ιδιωτικότητα.

Check Point Harmony Endpoint, το οποίο παρέχει υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας στους χρήστες, είτε αυτοί εργάζονται εντός των εγκαταστάσεων της Τράπεζας, είτε απομακρυσμένα. Η συγκεκριμένη λύση επέτρεψε στην ομάδα IT να συγκεντρώσει 530 τερματικά σημεία κάτω από την ίδια λύση ασφάλειας, μειώνοντας τον χρόνο διαχείρισης και προστατεύοντας αποτελεσματικά το συγκεκριμένο σημείο υποδομής της Τράπεζας.

Τεύχος 131

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ