Skip to main content
23 November 2022 07:52

Επιτυχής η έκβαση του GITC 2022

Η LG Electronics φιλοξένησε την προηγούμενη εβδομάδα τον τελικό γύρο του 11ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Πληροφορικής για Νέους με Αναπηρίες (GITC). Η LG Corporation, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας, ηγείται του GITC από το 2011. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους νέους με αναπηρίες, γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα, ενισχύοντας την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν την πληροφορική, ώστε να βελτιωθούν οι ευκαιρίες τους στην απασχόληση και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κατά τη διήμερη εκδήλωση, νέοι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε δραστηριότητες βασισμένες σε υπολογιστές σε μια σειρά από χρονομετρημένες προκλήσεις.

Μετά την επιτυχία του προκαταρκτικού γύρου του GITC τον Αύγουστο, οι εγγραφές για το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού ήταν πολλές. Περισσότεροι από 320 συμμετέχοντες από 16 χώρες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στον τελικό γύρο που διεξήχθη διαδικτυακά. Αφού διαγωνίστηκαν σε τέσσερις προκλήσεις – eTool, eLifeMap, eContent και eCreative – οι νέοι διαγωνιζόμενοι συγκεντρώθηκαν τόσο αυτοπροσώπως, όσο και διαδικτυακά για μια τελετή απονομής βραβείων που ανέδειξε τους φετινούς νικητές, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να έρθουν κοντά και να μοιραστούν εμπειρίες.

Όπως τονίζεται στο Σχέδιο Καλύτερης Ζωής 2030 της LG, το GITC είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της εταιρείας στους βασικούς τομείς της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης.

Τεύχος 178

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ