Skip to main content
19 July 2022 06:52

Εκπαίδευση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από την Check Point

Η Check Point® Software Technologies Ltd. τονίζει την τρέχουσα έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η οποία αγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια εργαζομένων παγκοσμίως σύμφωνα με μελέτη του Information System Security Certification Consortium και την ανάγκη να δοθούν στους νέους τα εργαλεία για να εισέλθουν στον κλάδο, ανεξάρτητα από το φύλο, το περιβάλλον, την καταγωγή τους κ.ά.

Η πανδημία COVID-19 «ψηφιοποίησε» ταχέως το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, σε μία περίοδο που οι γενικές υποδομές και τα ιδρύματα δεν ήταν 100% προετοιμασμένα, ή τουλάχιστον δεν ήταν προετοιμασμένα να προχωρήσουν σε αυτή με γρήγορο ρυθμό. Πολλοί άνθρωποι έπρεπε να προσαρμοστούν στην εργασία από το σπίτι με τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται, ακόμη περισσότερο όταν υπάρχει σαφής έλλειψη εμπειρογνωμόνων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουν να κρατήσουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου μακριά.

Το Check Point SecureAcademy δημιουργήθηκε για να παρέχει εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως με συνεργασίες με τρίτα ιδρύματα μέσω της ομπρέλας κατάρτισης κυβερνοασφάλειας της Check Point, που ονομάζεται Check Point MIND, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ζωτικές δεξιότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μαθησιακούς πόρους και πιστοποιήσεις μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος «χωρίς έσοδα».

Παγκοσμίως, 45.000 φοιτητές συνολικά χρησιμοποιούν το δωρεάν μαθησιακό περιεχόμενο του Check Point SecureAcademy σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων προσομοίωσης Cyber Range και HackerPoint. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές από περισσότερα από 120 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 53 χώρες και στόχος είναι η αύξηση των γνώσεών τους σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Μια άλλη προσφορά της Check Point είναι η λύση Check Point SmartAwareness, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια για επιχειρήσεις που στοχεύει στην προετοιμασία κάθε υπαλλήλου με κορυφαία εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση μιας πραγματικής επίθεσης.

Τεύχος 112

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ