Skip to main content
28 November 2022 07:46

Διαγωνισμός για τη λήψη βιομετρικών δεδομένων από το Υπουργείο Μετανάστευσης

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διενεργεί ηλεκτρονικό διεθνή ανοικτό άνω των ορίων διαγωνισμό για το έργο Κέντρα Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η λειτουργία τεσσάρων κέντρων λήψης βιομετρικών δεδομένων, εκ των οποίων τα τρία θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και το τέταρτο στη Θεσσαλονίκη. Τα κέντρα προβλέπεται να διεκπεραιώσουν μέσα στους πρώτους 6 μήνες λειτουργίας τους γύρω στις 210.000 λήψεις βιομετρικών δεδομένων, αντιμετωπίζοντας τον μεγάλο όγκο αδιεκπεραίωτων αιτήσεων που έχουν συσσωρευτεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Το Έργο αποτελείται από τις ακόλουθες δράσεις:

• Εύρεση, εκμίσθωση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιριακών χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως Κέντρα Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΔΑΜ) Αθηνών, Κεντρικού Τομέα και Δυτικής Αττικής, ΔΑΜ Βορείου Τομέα και Ανατολικής Αττικής, ΔΑΜ Νοτίου Τομέα, Πειραιώς και Νήσων, ΔΑΜ Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που αντιμετωπίζουν μεγάλο όγκο αιτημάτων έκδοσης ή ανανέωσης αδειών διαμονής από Πολίτες Τρίτων Χωρών.

Στο πλαίσιο αυτής της Δράσης περιλαμβάνεται η προμήθεια όλου του απαραίτητου πληροφοριακού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, του εξοπλισμού λήψης βιομετρικών δεδομένων και εξοπλισμού γραφείου για τη δημιουργία και πλήρωση 20 θέσεων εργασίας στα Κέντρα της Αττικής, πλην αυτών της Ανατολικής Αττικής και του Πειραιά, στα οποία θα δημιουργηθούν 10 θέσεις, όπως και σε αυτό της Θεσσαλονίκης.

• Στελέχωση των Κέντρων Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό 11.736.000 ευρώ με ΦΠΑ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Τεύχος 181

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ