Skip to main content
20 July 2023 06:43

Γιγαντιαία επένδυση της KPGM στην ΑΙ

Του Χρίστου Κρανάκη

Η KPMG ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να επενδύσει το εντυπωσιακό ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και τις υπηρεσίες cloud που προσφέρει η Microsoft. Η στρατηγική αυτή κίνηση, έρχεται μετά την πρόσφατη επέκταση της 13ετούς συμμαχίας της KPMG με την Microsoft.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Accenture, η οποία ανακοίνωσε πριν από περίπου ένα μήνα πως αναμένεται να επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην AI εντός της επόμενης τριετίας. Έτσι και η KPMG, «στοχεύει να προσαρμοστεί στις εξελισσόμενες δυναμικές της αγοράς και να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της».

Μέχρι τώρα, οι εταιρείες δεν έχουν δεσμευτεί ολοκληρωτικά αναφορικά με το τελικό κλείσιμο του μεγάλου deal, παρόλα αυτά, όλα δείχνουν πως η KPGM είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επένδυση, καθώς θεωρεί ότι θα της αποφέρει έως και 12 δισεκατομμύρια δολάρια τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η ολοκλήρωση της επένδυσης θα σηματοδοτήσει την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ της KPMG και της Microsoft και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις βασικές υπηρεσίες της KPMG, που – μεταξύ άλλων – θα αξιοποιηθεί στις ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει η KPGM. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η KPGM ανέφερε πως «με την ενσωμάτωση της AI στις δραστηριότητές της, θα είναι σε θέση να προσφέρει ακριβέστερες και αποτελεσματικότερες ελεγκτικές υπηρεσίες και να παρέχει αναβαθμισμένη συμβουλευτική υποστήριξη στους 2.500 πελάτες της που είναι χρήστες Microsoft».

Ο κος Bill Thomas, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG International, δήλωσε: «Η ανανεωμένη και ενισχυμένη συνεργασίας μας με τη Microsoft αποτελεί μια συναρπαστική στιγμή για τους ανθρώπους και τους πελάτες μας. Θα βοηθήσει στην αξιοποίηση του διεπιστημονικού μας μοντέλου, διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποί μας έχουν πάντα τη σωστή τεχνογνωσία, τις δεξιότητες και τα εργαλεία για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να παρέχουν τις καλύτερες συμβουλές στους πελάτες. Θα βοηθήσει επίσης να γίνει η KPMG πιο ευέλικτη και ανθεκτική επιχείρηση που θα συνεχίσει να είναι ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό μέρος για να εργάζεται κανείς».

Με τη σειρά του, ο κος Satya Nadella, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε: «Έχουμε μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσουμε λειτουργικά την επόμενη γενιά τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να βοηθήσουμε στον μετασχηματισμό κάθε κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών υπηρεσιών. Η διευρυμένη συνεργασία μας με την KPMG θα συνδυάσει την καινοτομία AI στο Microsoft Cloud με την τεχνογνωσία της KPMG σε θέματα φορολογίας, ελέγχου και συμβουλευτικής, ώστε να ενδυναμώσει την τεχνογνωσία των υπαλλήλων της και να διευκολύνει την καθημερινότητα των πελατών της».

Τεύχος 331

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ