Skip to main content
17 April 2024 04:53

Vodafone Γερμανίας: Ανακύκλωση άνω του 1,5 εκατ. συσκευών

Τον Ιούνιο του 2022, η Vodafone ξεκίνησε την πρωτοβουλία One for One, υποσχόμενη στους ιδιώτες πελάτες της στη Γερμανία ότι για κάθε νέο κινητό τηλέφωνο που αγοράζει η εταιρεία θα επαναφέρει ένα παλιό στο οικοσύστημα της ανακύκλωσης. Τα τελευταία δύο χρόνια, μαζί με τον συνεργάτη και κορυφαίο πάροχο αποζημίωσης για τα ηλεκτρονικά απόβλητα Closing the Loop, η Vodafone έχει συλλέξει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα για επαγγελματική ανακύκλωση. Συνολικά, περισσότεροι από 80 τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων έχουν συλλεχθεί από το πρόγραμμα One for One. Από αυτά, περισσότερα από 6.300 κιλά χαλκού, 37 κιλά αργύρου και 7 κιλά χρυσού θα επιστραφούν στο σύστημα ανακύκλωσης. Στη συνέχεια, μπορούν να υποστούν περαιτέρω επεξεργασία, να επαναχρησιμοποιηθούν από την τεχνολογική βιομηχανία ή να διασπαστούν και να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή κοσμημάτων.

Επί του παρόντος, τα παλιά κινητά τηλέφωνα συλλέγονται στη Γκάνα πριν αποσταλούν στην Ευρώπη για ασφαλή ανακύκλωση. Από την έναρξη του προγράμματος, περισσότεροι από 3.800 μισθοί διαβίωσης έχουν εξασφαλιστεί για τους ντόπιους κατοίκους από τις θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει αυτό το πρόγραμμα.

Παρά το αποτύπωμα άνθρακα από τη μεταφορά των τηλεφώνων, η συνολική διαδικασία της ανακύκλωσης One for One μειώνει τον άνθρακα σε σύγκριση με την εξόρυξη πρωτογενών υλικών. Αν και η τοπική ανακύκλωση θα ήταν καλύτερη, αυτό δεν είναι προς το παρόν εφικτό.

ΤΕΥΧΟΣ 491

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ