Skip to main content
15 November 2023 07:49

Vodafone: Αύξηση πωλήσεων το Β’ τρίμηνο

Αύξηση πωλήσεων υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Vodafone Group Plc, χάρη στην αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της, με την αύξηση των τιμών της.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα από οργανικές υπηρεσίες του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού αυξήθηκαν στο Β΄ τρίμηνο κατά 4,7 %, έναντι αύξησης 4,1 % που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα έσοδα από υπηρεσίες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,1 % το ίδιο διάστημα, αντί της πτώσης κατά 0,5% που εκτιμούσαν οι αναλυτές, καθώς η αύξηση των τιμών από τη Vodafone βοήθησε στην αντιστάθμιση της μείωσης των πωλήσεων συσκευών, μια τάση που καταγράφεται σε όλο τον κλάδο καθώς οι πελάτες κρατούν πλέον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα smartphone τους.

Στο εξάμηνο, τα έσοδα της εταιρείας από υπηρεσίες σημείωσαν βελτίωση κατά 4,2%, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη της ενισχύθηκαν μόλις κατά 0,3%, λόγω της επιβάρυνσης από το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2024, ο βρετανικός κολοσσός επανέλαβε την πρόβλεψή του για προσαρμοσμένα EBITDA ύψους 13,3 δισ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για 13,2 δισ. ευρώ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Margherita Della Valle, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Απρίλιο, παλεύει να αναστρέψει τη χρηματιστηριακή πορεία του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, που είδε τη μετοχή του να διολισθαίνει κατά περίπου 26% τους τελευταίους 12 μήνες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αύξησε τις τιμές που χρεώνει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές της φέτος, αυξάνοντας τους μέσους μηνιαίους λογαριασμούς των συνδρομητών και αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο οι πελάτες να αναζητήσουν πιο προσιτές λύσεις στρεφόμενοι στους ανταγωνιστές της.

Η Della Valle δήλωσε ότι η αναμόρφωση της εταιρείας «δεν θα είναι μια σύντομη διαδικασία», ενώ έκανε λόγο για 2.700 περικοπές θέσεων εργασίας το πρώτο εξάμηνο του έτους, στο πλαίσιο του προγράμματος που ανακοίνωσε τον Μάιο ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός για μείωση του αριθμού των εργαζομένων του κατά 11.000.

Τεύχος 393

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ