Skip to main content
27 March 2023 07:53

Viral βίντεο με θυμωμένο ρομπότ  

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί βίντεο με το ανθρωποειδές ρομπότ Ameca να ενοχλείται επειδή το ακούμπησαν στη μύτη και έχει ήδη γίνει viral! Το ρομπότ έχει κατασκευαστεί από τη βρετανική Engineered Arts, η οποία ανέβασε και το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για ρομπότ Ameca που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021και χαρακτηρίζεται για την έντονη σωματικότητα, τη σχεδόν ανθρώπινη συμπεριφορά και κίνησή του. 

Η Engineered Arts, που αυτοαποκαλείται ως ο «κορυφαίος σχεδιαστής και κατασκευαστής ανθρωποειδών ρομπότ ψυχαγωγίας» του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε τις αντιδράσεις του ρομπότ και μάλιστα σχολίασε χιουμοριστικά στη λεζάντα του αναρτημένου βίντεο: «Όταν κάποιος εισβάλλει στον προσωπικό του χώρο». 

Αρχικά το ρομπότ παρακολουθεί το δάκτυλο του ανθρώπου με τα μάτια, και λίγο αργότερα μοιάζει να θυμώνει, σηκώνοντας το φρύδι και σφίγγοντας τα χείλη, προσπαθώντας να αποφύγει ένα χέρι που θέλει να του αγγίξει τη μύτη. 

Οι μηχανικοί της Engineered Arts καθησυχάζουν τους καχύποπτους με το μέλλον των ρομπότ, λέγοντας πως το συγκεκριμένο μπορεί να έχει μηχανικά άκρα, συνδέσμους και συστοιχίες αισθητήρων, δεν πρόκειται να εκπληρώσει όμως καμιά τρομακτική ανησυχία επιφυλακτικών ανθρώπων, αφού η Ameca δεν διαθέτει Τεχνητή Νοημοσύνη. Το ρομπότ μπορεί, ωστόσο, να λειτουργήσει ως chatbot εγκατεστημένο σε ένα πολύ πειστικό σώμα. Οι χρήστες μπορούν να «επικοινωνούν μέσω του ρομπότ» εξ αποστάσεως εάν το επιθυμούν. «Αυτό έχει αρχίσει να φρικάρει και εμάς στην Engineered Arts και ας είμαστε συνηθισμένοι!» παραδέχονται στη βρετανική εταιρεία σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο.

Τεύχος 255

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ