Skip to main content
16 May 2023 06:50

To πρώτο ηλεκτρικό δίτροχο της Honda

Έφτασε το πρώτο EV της Honda. Το EM1 e: διαθέτει ένα εναλλάξιμο Honda Mobile Power Pack e:, προσφέροντας άνεση στις αστικές μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Ένας ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος στον τροχό παρέχει την απαιτούμενη ισχύ κίνησης ενώ η ωφέλιμη αυτονομία αγγίζει τα 41,3 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φτάνει τα 45,0 χλμ./ώρα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, θύρα φόρτισης USB, μαρσπιέ συνεπιβάτη και πίσω σχάρα.

Το EM1 e: είναι το πρώτο δίτροχο ηλεκτρικό όχημα της Honda που προορίζεται για τους Ευρωπαίους πελάτες. Αποτελεί επίσης ένα αξιοσημείωτο πρώτο βήμα προς την επίτευξη του δηλωμένου στόχου της εταιρείας για ανθρακική ουδετερότητα σε όλα τα προσφερόμενα μοντέλα μοτοσυκλετών της έως τη δεκαετία του 2040.

Το ακρωνύμιο “EM” παραπέμπει στον όρο Electric Moped (Ηλεκτρικό Μοτοποδήλατο), και το μοντέλο αυτό απευθύνεται κυρίαρχα στο νεανικό κοινό. Είναι συμπαγές, με “step through” επίπεδη σχεδίαση πατώματος και διακριτικό στυλ που αναδεικνύει τη διαφοροποίηση αλλά και τη μοναδική του ταυτότητα στη γκάμα της Honda.

Το EM1 e: είναι ένα συμπαγές, εύχρηστο και φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό όχημα με νεανικό στυλ αλλά ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο μέρος του απαρτίζεται από στοιχεία που συναντιούνται σε ένα συμβατικό scooter: το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το τηλεσκοπικό πιρούνι, τα διπλά αμορτισέρ και τα φρένα με δίσκο μπροστά/ταμπούρο πίσω είναι κλασικά χαρακτηριστικά ενός scooter.

Το EM1 e: είναι πλήρως εξοπλισμένο με ψηφιακό πίνακα οργάνων, διακόπτες υψηλής ποιότητας κατασκευής, μεγάλη επιφάνεια πατώματος, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα και θύρα φόρτισης USB. Διαθέτει επίσης μαρσπιέ συνεπιβάτη, πίσω σχάρα και πλαϊνό σταντ για εύκολη στάθμευση.

Ο ενσωματωμένος στον τροχό ηλεκτροκινητήρας έχει ονομαστική ισχύ 0,79PS (0,58kW) και παράγει 2,3PS (1,7kW) το μέγιστο. Στη λειτουργία ECON, η ισχύς καθορίζεται στα 1,17PS (0,86kW). Η μέγιστη ταχύτητα είναι 45km/h και το EM1 e: μπορεί να ανέβει σε κλίση 10° με βάρος αναβάτη 75kg. Το ECON mode μαλακώνει τη λειτουργία του γκαζιού και μειώνει την τελική ταχύτητα, επεκτείνοντας την ωφέλιμη αυτονομία σε περίπου 48,0 km.

Τεύχος 285

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ