Skip to main content
23 May 2023 06:52

To πάρκο καινοτομίας JOIST στην Ινδία

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του πάρκου καινοτομίας JOIST, Δρ. Τάσος Βασιλειάδης και κ. Αντώνης Κυρίτσης, επισκέφτηκαν πρόσφατα την Ινδία αναζητώντας στρατηγικούς εταίρους για την προώθηση των υπηρεσιών του οργανισμού και την ανάπτυξη του.

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία παρείχε την αναγκαία υποστήριξη της στο JOIST, φέρνοντας τους αντιπροσώπους του σε επαφή με μέλη της Ινδικής κυβέρνησης, ξένους διπλωμάτες και επιχειρηματίες, τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσο και στη δεξίωση προς τιμήν του JOIST, που πραγματοποιήθηκε από τον Επιτετραμμένο στην Ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί κ. Αλέξανδρο Μπουντούρη στις 7 Μαΐου 2023.

Το ενδιαφέρον για την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας αναζωπυρώθηκε φέτος στα πλαίσια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Καινοτομίας της Ινδίας κ. Anurag Jain, εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητα της Ινδίας και με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής και συζήτησε για συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένους άξονες.

Η επίσκεψη του JOIST στην Ινδία αποτελεί παράδειγμα του ανανεωμένου ελληνο-ινδικού ενδιαφέροντος για βαθύτερη οικονομική συνεργασία των δύο χώρων. Συνεχεία της επίσκεψης του JOIST στην ασιατική χώρα, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από την Ινδία θα επισκεφτούν το επόμενο διάστημα το Πάρκο Καινοτομίας στη Λάρισα για να τεθούν οι πρώτες βάσεις για νέες συνεργασίες.

Κατά τη παραμονή τους στην Ινδία, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του JOIST συζήτησαν για τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub, την επέκταση των δραστηριοτήτων του JOIST στην Ινδία, την από κοινού ανάπτυξη προγραμμάτων με αντίστοιχους οργανισμούς της χώρας και την μεταφορά υπηρεσιών από Ευρωπαϊκές σε Ινδικές επιχειρήσεις και αντίστροφα.

Οι επικεφαλής του Πάρκου Καινοτομίας κατά τη πολυήμερη παραμονή τους στην Ινδία συναντήθηκαν με τους Mr. Shitij Dewan, Secretary & Advisor to Government of Industry and Commerce, Foreign Associate Member, Federation of Nepali Consumer Protection (FNCP), Chief Strategist and Campaign Analyst, Political Strategy Group / People Pulse Hyderabad, Dr. Aishvarya Raj, Chief Executive Officer of National Board for Quality Promotion, Mr. Alok Jain, Director & Head of Quality Council of India, Dr. Sudhir Mahajan IAS, Chief Executive of National Cooperative Union of India, Mr. Manoj Kumar, Director of B.L Agro Industries Ltd, Mr. Kupil Kumpria, Chairman & Managing Director of Corporate Alliance Group, Mr. Rajesh Lal, Director & COO of Optimax Aces PVT.LTD, Mr. Amit Dhingra, Director of AAA Reality, Dr Maruti Sharma, Psychiatrist, University of Life Director.

Τεύχος 290

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ