Skip to main content
11 July 2023 06:53

Tα Windows μεταφέρονται στο cloud

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Microsoft έχει ένα μακροπρόθεσμο όραμα να μεταφέρει τα Windows εξ ολοκλήρου στο cloud, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα που θα μπορεί να «μεταδίδεται» από το cloud σε οποιαδήποτε συσκευή. Η εταιρεία σημειώνει ήδη πρόοδο προς αυτήν την κατεύθυνση για τους εμπορικούς πελάτες της και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και για τους απλούς χρήστες.

Αυτό αποκαλύφθηκε σε μια εσωτερική παρουσίαση της Microsoft από τον Ιούνιο του 2022, η οποία αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της εν εξελίξει δίκης FTC εναντίον Microsoft. Η παρουσίαση ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία θέλει να εισαγάγει «νέες καινοτομίες του λειτουργικού συστήματος» για να αυξήσει τη δημοτικότητα των Windows.

Επί του παρόντος, η Microsoft προσφέρει τα Windows 365, μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν την πλήρη έκδοση των Windows σε συσκευές. Αυτή η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για εταιρικούς πελάτες, αλλά η Microsoft έχει ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά της απευθείας στα Windows 11. Μια μελλοντική ενημερωμένη έκδοση φέρεται να περιλαμβάνει το Windows 365 Boot, μια λειτουργία που θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα εκκίνησης σε μια παρουσία των Windows που βασίζεται στο cloud αντί τοπικά.

Εκτός από τη μετάβαση στο cloud, η Microsoft φέρεται να διερευνά το ενδεχόμενο να σχεδιάσει τους δικούς της επεξεργαστές με βάση το ARM για διακομιστές και ενδεχομένως ακόμη και για συσκευές Surface. Η Apple, η οποία το έχει ήδη κάνει για τα Mac της, έχει δει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μετά τη μετάβαση σε ARM με το M1 Silicon.

Τεύχος 324

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ