Skip to main content
12 July 2023 06:56

Space Hellas: Στις 21 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος

Την Παρασκευή, 21 Ιουλίου ξεκινά η καταβολή του μερίσματος της Space Hellas, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στη Γενική Συνέλευση της 12ης Ιουνίου είχε αποφασιστεί η διανομή μικτού ποσού 0,1314 ευρώ ανά μετοχή (συνολικά 848.388,04 ευρώ), το οποίο μετά την παρακράτηση του σχετικού φόρου διαμορφώνεται στα 0,12483 ευρώ ανά μετοχή καθαρά.

Δικαιούχοι είναι (βάσει record date) οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την Τρίτη, 18 Ιουλίου.

Από τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου (ημερομηνία αποκοπής), οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.

Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 από την πληρώτρια Τράπεζα Alpha Bank ως ακολούθως: Μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ., σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας στους στο Σ.Α.Τ. υπό το χειρισμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ., η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της Alpha Bank.

Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας (ΑΚ α. 250 περ. 15) από το τέλος του έτους στο οποίο γεννήθηκε η απαίτηση (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2028). Μετά τη σχετική παραγραφή, τα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τεύχος 325

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ