Skip to main content
6 July 2023 06:46

Skroutz και Convert Group συνεργάζονται

Το Skroutz και η Convert Group ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας Skroutz Market Intelligence για επίσημους εισαγωγείς και διανομείς επώνυμων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας eRetail Audit Marketplace της Convert Group, το Skroutz θέτει τα δεδομένα πωλήσεών του στη διάθεση των brands που κατασκευάζουν και εμπορεύονται τα προϊόντα που διακινεί, ανά προϊόν και ανά κατηγορία προϊόντων. Πλέον, τα 33.000 brands όλων των κατηγοριών του Skroutz αποκτούν μέσω εμπορικής συμφωνίας πολύτιμες πληροφορίες σε ημερήσια βάση και σχεδόν real-time πρόσβαση σε δεδομένα, όπως τζίρος λιανικών πωλήσεων, συνολικός αλλά και ανά προϊόν, δεδομένα καλαθιού και συσχέτιση προϊόντων, δεδομένα ανταγωνισμού και κατηγορίας, όροι αναζήτησης καταναλωτών ανά κατηγορία και κωδικό, δεδομένα πλοήγησης καταναλωτών, αλλά και απόδοσης ενεργειών marketing, όπως τα skroutz ads, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Η πρόσβαση στα δεδομένα πωλήσεων του Skroutz, το οποίο εξυπηρετεί ανά κατηγορία ως και 65% των online πωλήσεων της χώρας, δίνει στα brands σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα. Με το νέο αυτό εργαλείο έχουν ουσιαστικά στα χέρια τους μια αντιπροσωπευτική «ακτινογραφία» όλης της αγοράς. Η δύναμη των δεδομένων είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς αφορούν διάστημα από 2 χρόνια έως και 2 ημέρες πίσω. Έχουν έτσι τη δυνατότητα να εντοπίσουν άμεσα trends, να αναγνωρίσουν μοτίβα, να αξιολογήσουν και να ανακατευθύνουν διαφημιστικές καμπάνιες και να πάρουν αποφάσεις βασισμένες σε πραγματικές αγορές, χωρίς αναγωγές και υποθέσεις.

Όπως αποκάλυψε το Skroutz, αρκετές είναι οι εταιρείες και τα brands που ήδη έχουν αρχίσει να αξιοποιούν την υπηρεσία Skroutz Market Intelligence, θέτοντας εαυτούς πρωτοπόρους στη σκιαγράφηση και κατανόηση της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιρειών είναι οι ALTEX (Funky Buddha), BIAN, BIC, Frezyderm, Kärcher, Mattel, 2XM ΕΛΛΑΣ.

Τεύχος 321

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ