Skip to main content
18 December 2023 07:43

Schneider Electric: Εξασφαλίστε τις επιχειρησιακές ανάγκες των Data Center

Συνέντευξη στο περιοδικό Techmail παραχώρησε o Μάριος Κόλλιας, Enterprise Systems Account Executive, Secure Power Division της Schneider Electric. Ο κος Κόλλιας αναφέρθηκε στην πληθώρα προϊόντων και λύσεων που παρέχει η εταιρεία και δύναται να καλύψουν κάθε επιχειρησιακή ανάγκη ενός Data Center. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η εταιρεία διαθέτει «ευρεία γκάμα συσκευών αδιάλειπτης παροχής ενέργειας (UPS), σχεδιασμένες ειδικά για να παρέχουν περισσότερη ισχύ, ευελιξία και έξυπνη παρακολούθηση με μικρό αποτύπωμα άνθρακα, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους επαγγελματίες IT και τους παρόχους λύσεων να αντιμετωπίσουν πολλές από τις προκλήσεις που προκύπτουν από την ανάπτυξη υποδομών πληροφορικής σε κατανεμημένα περιβάλλοντα edge computing».

Παρακάτω ακολουθεί η πλήρης συνέντευξη του Μάριου Κόλλια.

Δεδομένου ότι τα Data Centers είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά, πώς τα προϊόντα της Schneider Electric συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων απαιτήσεων για αποδοτικότητα και βιωσιμότητα;

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει με τη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο και τη ζήτηση για αποδοτικά Data Centers να αυξάνονται όλο και περισσότερο, και τις επιχειρήσεις να καλούνται να αξιοποιήσουν νέα ψηφιακά εργαλεία και στρατηγικές με στόχο τη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώματος. Σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα της Schneider Electric, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η εφαρμογή σχεδίων δράσης για εξασφάλιση βιωσιμότητας στην αγορά των Data Centers και υποδομών πληροφορικής κρίνεται αναγκαία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος στον τομέα των Data Centers, με σημαντικές επενδύσεις να έχουν πραγματοποιηθεί.

Στη Schneider Electric, διαθέτουμε ευρεία γκάμα συσκευών αδιάλειπτης παροχής ενέργειας (UPS), σχεδιασμένες ειδικά για να παρέχουν περισσότερη ισχύ, ευελιξία και έξυπνη παρακολούθηση με μικρό αποτύπωμα άνθρακα, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους επαγγελματίες IT και τους παρόχους λύσεων να αντιμετωπίζουν πολλές από τις προκλήσεις που προκύπτουν από την ανάπτυξη υποδομών πληροφορικής σε κατανεμημένα περιβάλλοντα edge computing. Ένα από αυτά είναι το τριφασικό Easy UPS Modular, με ισχύ εξόδου 50kW-250kW.

Ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις για τα Data Centers που μπορεί να αντιμετωπίσει το Easy UPS Modular;

Ο σχεδιασμός υψηλής απόδοσης και η έξυπνη διαχείριση μπαταριών του Easy UPS Modular συντείνουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Η συνδεσιμότητά του παρέχει αίσθηση ασφάλειας, καθιστώντας το εύκολη και αξιόπιστη επιλογή για Data Centers και εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία Live Swap, το νέο τριφασικό σύστημα αδιάλειπτης τροφοδοσίας εξασφαλίζει συνεχή λειτουργία και προστασία κρίσιμων φορτίων. Αυτό σημαίνει ότι, κατά τη διάρκεια της αντικατάστασης ενός power module, το UPS παραμένει σε λειτουργία, εξασφαλίζοντας συνεχή και αδιάκοπη παροχή ενέργειας στα συνδεδεμένα φορτία, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο απώλειας ισχύος και διακοπών.

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα συστήματα αδιάλειπτης τροφοδοσίας; Πώς επωφελούνται οι επιχειρήσεις;

Το Easy UPS 3-Phase Modular υποστηρίζει την αρχιτεκτονική και την πλατφόρμα EcoStruxure, που παρέχει προηγμένες υπηρεσίες απομακρυσμένης παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και διακρίνεται για τη δυνατότητα τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας (plug-and-play) και υποστήριξη του IoT για κατοικίες, κτίρια, Data Center, υποδομές και τη βιομηχανία. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται το UPS από απόσταση, βελτιώνοντας την απόδοση, τη συντήρηση και την ασφάλεια του συστήματος.

Παράλληλα, το τριφασικό Easy UPS επιτρέπει στους πελάτες να μειώσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες μέσω ενός βελτιστοποιημένου μοντέλου επένδυσης. Αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου Green Premium της Schneider Electric, το οποίο εξασφαλίζει ενεργειακή απόδοση, ανθεκτικότητα και ανακυκλωσιμότητα, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Όσον αφορά στην επεκτασιμότητά του, ακολουθεί το μοντέλο «pay as you grow», επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αυξάνουν την ισχύ του UPS καθώς αναπτύσσονται, με αποτέλεσμα να βελτιστοποιούν το κεφάλαιο των επενδύσεών τους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Αναφέρατε προηγουμένως την αρχιτεκτονική EcoStruxure. Πείτε μας με ποιον τρόπο χρησιμοποιείται όσον αφορά στα Data Centers;

Το EcoStruxure IT, το λογισμικό διαχείρισης υποδομής Data Centers, χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση, τη μέτρηση και τη διαχείρισή τους, καλύπτοντας τόσο τον εξοπλισμό πληροφορικής, όσο και τις υποστηρικτικές υποδομές, όπως συστήματα ισχύος και ψύξης. Μέσω του λογισμικού, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους διαχειριστές Data Centers να επιτύχουν μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλοντας επίσης στην πρόληψη προβλημάτων του εξοπλισμού που οδηγούν σε διακοπές λειτουργίας. Τα οφέλη που αποκομίζουν οι διαχειριστές είναι απτά, καθώς μειώνεται το κόστος ενέργειας, βελτιώνεται η απόδοση, ενώ επιτυγχάνεται έως και 30% αύξηση στη χρήση των υποδομών, αλλά και ταχύτερη ανάπτυξη έως 60%.

Τεύχος 416

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ