Skip to main content
26 April 2024 06:57

Samsung QLED 8K και 4K: Η επανάσταση στις τηλεοράσεις

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε στην εκδήλωση Unbox & Discover τη νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων Neo QLED 8K και 4K, OLED και soundbar. Η Neo QLED 8K είναι η ναυαρχίδα της τελευταίας σειράς τηλεοράσεων της Samsung και είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή NQ8 AI Gen3, που αποτελεί την τεχνολογία τηλεοράσεων με τεχνητή νοημοσύνη της Samsung. Αυτός ο επεξεργαστής διαθέτει μια μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που παρέχει διπλάσια ταχύτητα από τον προκάτοχό του, μαζί με μια οκταπλάσια αύξηση των νευρωνικών δικτύων από 64 σε 512, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακή εμπειρία θέασης με ευκρινείς λεπτομέρειες, ανεξάρτητα από την πηγή εισόδου.

Κάθε σκηνή στη Neo QLED 8K βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Αναδεικνύει τις λεπτομέρειες με εκπληκτική καθαρότητα και φυσικότητα, από τις εκφράσεις του προσώπου μέχρι τις αποχρώσεις. Με το 8K AI Upscaling Pro στο μοντέλο QN900D, οι αγαπημένες εκπομπές και ταινίες των χρηστών μετασχηματίζονται, προκειμένου να ταιριάζουν κατάλληλα με την οθόνη 8Κ, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν το επίπεδο των λεπτομερειών και την καθαρότητα εικόνας που ξεπερνά τις συμβατικές τηλεοράσεις 4K. Επιπλέον, το AI Motion Enhancer Pro στο μοντέλο QN900D καθιστά τη γρήγορη δράση ακόμα πιο ομαλή και καθαρή – χαρακτηριστικό κατάλληλο για τους λάτρεις των σπορ – ενώ το Real Depth Enhancer Pro προσθέτει βάθος στην οθόνη.

Επιπλέον, η Neo QLED 8K προσφέρει ήχο που υποστηρίζεται από AI τεχνολογία. Το Active Voice Amplifier Pro μπορεί να διακρίνει διαλόγους από ένα θορυβώδες περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι κάθε λέξη ακούγεται καθαρά. Ταυτόχρονα, το Object Tracking Sound Pro στο μοντέλο QN900D εμπλουτίζει την ηχητική εμπειρία, μέσω του συγχρονισμού του ήχου με τη δράση στην οθόνη, δημιουργώντας μια δυναμική και συναρπαστική εμπειρία θέασης. Το Adaptive Sound Pro βελτιώνει περαιτέρω την ηχητική εμπειρία, προσαρμόζοντας έξυπνα τον ήχο στο περιεχόμενο και την ακουστική του χώρου, για έναν πραγματικά πλούσιο και ζωντανό ήχο.

Η Samsung παρουσίασε τη σειρά 2024 Neo QLED 4K, η οποία φέρνει τις τελευταίες καινοτομίες από τις τηλεοράσεις – ναυαρχίδες Neo QLED 8K, αναβαθμίζοντας την εμπειρία θέασης με πρωτοποριακές λειτουργίες χάρη στον επεξεργαστή NQ4 AI Gen2. Αυτό το προηγμένο τσιπ «ζωντανεύει» σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο, αποδίδοντάς το σε εκπληκτική ανάλυση 4K. Ενισχυμένη από το Real Depth Enhancer Pro στα μοντέλα QN90 και QN95 και την τεχνολογία Quantum Matrix, η οθόνη εξασφαλίζει εκπληκτική αντίθεση ακόμα και σε πολύπλοκες σκηνές. Με πιστοποίηση Pantone για ακρίβεια χρωμάτων και Dolby Atmos για μια καθηλωτική εμπειρία ήχου, η Neo QLED 4K θέτει ψηλά τον πήχη για την εμπειρία 4K UHD. Η Neo QLED 4K θα είναι διαθέσιμη σε μεγέθη που κυμαίνονται από 43 έως 98 ίντσες, καλύπτοντας διαφορετικά περιβάλλοντα θέασης.

ΤΕΥΧΟΣ 498

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ