Skip to main content
16 April 2024 06:55

OpenAI: Άνοιξε το πρώτο της γραφείο στο Τόκιο

Η υποστηριζόμενη από τη Microsoft startup τεχνητής νοημοσύνης OpenAI έκανε το πρώτο βήμα για τη δραστηριοποίησή της στην ιαπωνική αγορά, ανοίγοντας γραφείο στο Τόκιο. «Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε αυτό που ελπίζω ότι θα είναι μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον λαό της Ιαπωνίας, την κυβέρνηση της χώρας, τις επιχειρήσεις και τα ερευνητικά ιδρύματα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

Η startup, η οποία έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους καταναλωτές από την κυκλοφορία του chatbot δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, επιδιώκει την ανάπτυξη νέων πηγών εσόδων σε παγκόσμια πλέον κλίμακα. Ο Altman και ο Chief Operating Officer, Brad Lightcap, φιλοξένησαν εκατοντάδες στελέχη εταιρειών του Fortune 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία αυτόν τον μήνα για να ξεκινήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες, ανέφερε χαρακτηριστικά το Reuters.

Η Ιαπωνία ελπίζει να επωφεληθεί από την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς θέλει να ανταγωνιστεί μια όλο και πιο ισχυρή Κίνα, να επιταχύνει τη στροφή προς τις ψηφιακές υπηρεσίες και να μετριάσει τις αυξανόμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

«Έχουμε μια συσσώρευση ζήτησης», είπε ο Lightcap μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, προσθέτοντας ότι «αναμένουμε μια ουσιαστική συμβολή από την Ιαπωνία με την πάροδο του χρόνου», χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Η OpenAI, είπε ότι διαθέτει ένα προσαρμοσμένο μοντέλο βελτιστοποιημένο για την ιαπωνική γλώσσα και ότι ο Tadao Nagasaki, ο οποίος ήταν Πρόεδρος της Amazon Web Services στην Ιαπωνία, ηγείται του ιαπωνικού παραρτήματος.

ΤΕΥΧΟΣ 490

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ