Skip to main content
1 December 2023 07:54

O CISA αξιολογεί την ασφάλεια από ransomware

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Ο αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ασφάλεια των υποδομών (CISA) ανακοίνωσε πως έθεσε ξανά σε λειτουργία μια σημαντική ομάδα εργασίας για την κατανόηση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων ασφαλείας στην αντιμετώπιση του ransomware και άλλων απειλών.

O αναπληρωτής διευθυντής του CISA, Nitin Natarajan, εξήγησε ότι η ομάδα εργασίας επανιδρύθηκε, ώστε να δημιουργηθεί μία πιο στενή συνεργασία με τη βιομηχανία σε θέματα, όπως είναι η κατανόηση των ελέγχων ασφαλείας που λειτουργούν πιο αποτελεσματικά για την άμυνα έναντι περιστατικών στον κυβερνοχώρο.

Αυτό θα βοηθήσει τους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα πού πρέπει να επενδύσουν πόρους και θα επιτρέψει στις εκάστοτε κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι οι μελλοντικές επενδύσεις θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Η ομάδα εργασίας αυτή, με την ονομασία CIDAWG, αναμένεται να επαναλειτουργήσει τον Δεκέμβριο και θα συνεργαστεί με την Empirical Security Research Group του πανεπιστημίου Stanford, με στόχο τη συσχέτιση δεδομένων με τους ελέγχους κυβερνοασφάλειας για την κατανόηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Τεύχος 405

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ