Skip to main content
8 September 2022 06:51

Nvidia — Dell — VMware φέρνουν την εκπαίδευση AI σε περιβάλλον zero-trust

Του Στάθη Ασπιώτη

Στο συνέδριο VMware Explore (USA, San Francisco August 29 – September 1, 2022), η Nvidia ανακοίνωσε μια νέα λύση για data centers, σε συνεργασία με την Dell Technologies. H λύση έχει σχεδιαστεί για να φέρει την εκπαίδευση AI σε ένα περιβάλλον ασφάλειας zero-trust.

Η λύση συνδυάζει τους διακομιστές Dell PowerEdge με τις BlueField DPU, τις GPU και το λογισμικό AI Enterprise της Nvidia και είναι βελτιστοποιημένη για τη νέα πλατφόρμα workload vSphere 8 της VMware.

Ένας DPU επεξεργαστής προορίζεται να χειρίζεται ορισμένες εργασίες επεξεργασίας δεδομένων, όπως η ασφάλεια και το network routing για την κυκλοφορία δεδομένων, μειώνοντας έτσι τον φόρτο στις CPU και τις GPU.

Ο Kevin Deierling, senior VP networking, Nvidia, είπε ότι η συνεργασία έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί φορτία επεξεργασίας δεδομένων που καταναλώνουν κύκλους CPU. Οι μικροϋπηρεσίες που υποστηρίζουν κοντέινερ και εικονοκοποιημένες εφαρμογές είναι κατανεμημένες σε κέντρα δεδομένων, επιβαρύνοντας τις CPU.

Έτσι, η χωρητικότητα της CPU καταναλώνεται για την ασφάλεια, τη μετακίνηση δεδομένων και την εκτέλεση τεράστιων ποσοτήτων κίνησης δεδομένων, για να κάνει δυνατό σε αυτές τις κατανεμημένες εφαρμογές να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μοιράζονται πραγματικά όλα τα δεδομένα σε ολόκληρο data set.

Η διαχείριση της υποδομής, η ασφάλεια, η αποθήκευση και η δικτύωση μέσω λογισμικού, τρέχουν τώρα στις Bluefield DPU. Έτσι μειώνουμε τον φόρτο, επιταχύνουμε και απομονώνουμε.

Και αυτή η απομόνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για την παροχή της καλύτερης ασφάλειας στον κόσμο, δήλωσε ο Deierling.

Η Nvidia ανέφερε μια περίπτωση που σημείωσε μείωση της χρήσης του πυρήνα της CPU από οκτώ πυρήνες σε μηδέν, σε μηχανές 36 πυρήνων, όταν προστέθηκε μια DPU. Η Nvidia ισχυρίζεται ότι η χρήση της BlueField DPU, αντί για ενός τυπικού NIC έφερε περισσότερο από 6 φορές απόδοση της επένδυσης σε έναν κύκλο ζωής τριών ετών.

Ένα μεγάλο μέρος της υποστήριξης δικτύωσης προέρχεται από την τεχνολογία λογισμικού δικτύωσης NSX της VMware, η οποία προσφέρει δυνατότητες απομόνωσης δικτύων και firewall,, οι οποίες μπορούν να επιταχυνθούν μέσω hardware με την Bluefield DPU. Με τις εργασίες ασφάλειας NSX να εκτελούνται στο DPU, οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να τοποθετήσουν ένα firewall σε κάθε διακομιστή, είπε ο Deierling.

Οι διακομιστές της Dell θα είναι διαθέσιμοι τον Νοέμβριο. Για τότε είναι προγραμματισμένο το ευρωπαϊκό event VMware Explore, Barcelona, 7-10 November 2022.

Για να μην περιμένετε έως τον Νοέμβριο, η Nvidia έχει δημιουργήσει ένα εικονικό ισοδύναμο του hardware της Dell, στην υπηρεσία της Launchpad, για να μπορούν οι υποψήφιοι πελάτες να το δοκιμάσουν από τώρα.

Τεύχος 125

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ