Skip to main content
12 September 2022 06:48

Nokia και Όμιλος Eurofiber συνεργάζονται για την εξάπλωση των οπτικών ινών

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Nokia ανακοίνωσε την υπογραφή μιας συμφωνίας πλαισίου με τον Όμιλο Eurofiber, τον κορυφαίο προμηθευτή και φορέα εκμετάλλευσης υποδομών Ανοιχτού Δικτύου στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει το roll-out DWDM σε πολλές χώρες, την εναλλαγή κέντρων δεδομένων και πολλούς άλλους τομείς για την αύξηση του αποτυπώματος ανοιχτού δικτύου Eurofiber. Αυτή η συμφωνία, που καλύπτει όλες τις θυγατρικές της Eurofiber, υπογραμμίζει την αμοιβαία δέσμευση των δύο εταιρειών να αναπτύξουν υπερταχεία, υψηλής χωρητικότητας δίκτυα οπτικών ινών στην Ευρώπη με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα υπηρεσιών.

Εντός της Eurofiber France, τα πρώτα οπτικά δίκτυα βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη στη νότια και βόρεια Γαλλία. Η Nokia αναπτύσσει επίσης ένα δίκτυο πόλεων DWDM στη Γερμανία για την κοινοπραξία Vattenfall-Eurofiber με έδρα το Βερολίνο. Στο Βέλγιο, και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να ανανεώσουν το εθνικό δίκτυο DWDM. Η μονάδα Eurofiber Cloud Infra επέλεξε το SR Linux από τη Nokia ως πλατφόρμα μεταγωγής.

Αυτά τα δίκτυα θα ενισχύσουν και θα επεκτείνουν περαιτέρω τα περισσότερα από 60.000 km υποδομής οπτικών ινών Eurofiber.

Τεύχος 127

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ