Skip to main content
13 June 2023 06:49

Nexi: Οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ελλάδα

Ο κος Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nexi Ελλάδος, μίλησε για την αγορά των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα, σε πρόσφατη συμμετοχή του σε συνέδριο με κεντρικό θέμα τις τραπεζικές ψηφιακές υπηρεσίες και το FinTech.

«Οι έμποροι σήμερα, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ή μεγάλοι retailers αναζητούν τη δυνατότητα να δέχονται ανέπαφες πληρωμές, όπου κι αν βρίσκονται εύκολα, γρήγορα, και πάντα με ασφάλεια, και να παρέχουν στους πελάτες τους τον πιο σύγχρονο τρόπο πληρωμής που υποστηρίζει ανέπαφες συναλλαγές, με ψηφιακά πορτοφόλια, smartphones ή wearables», επισήμανε ο CEO της Nexi. Αντίστοιχα, τόνισε πως «δεν υπάρχουν πλέον σύνορα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που σημαίνει ότι ο καταναλωτής, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, μπορεί να πάρει την κάρτα του και να αγοράσει κάποιο προϊόν. Η δυνατότητα να εξυπηρετούνται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις όλα τα σχήματα καρτών είναι εξαιρετικά σημαντική», υπογραμμίζοντας παράλληλα το συγκριτικό πλεονέκτημα των λύσεων που παρέχει η Nexi.

Οι συναλλαγές με κάρτες διά ζώσης έχουν επιταχυνθεί σε σταθερή βάση από το 2019. Κομβικό ρόλο έπαιξε το ρυθμιστικό πλαίσιο και ο ευρύτερος εκσυγχρονισμός της Φορολογικής Διοίκησης, όπως εξήγησε ο κος Γρηγοράτος. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα Ευρωπαϊκά Κονδύλια που είναι διαθέσιμα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», τα οποία αφορούν στην επιδότηση τερματικών POS, με στόχο να επωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν και να πετύχουν την ψηφιακή τους μετάβαση. «Είναι μια πρωτοβουλία που η Nexi, ακόμα και σε επίπεδο Ομίλου, έχει αγκαλιάσει, φροντίζοντας να την επικοινωνήσουμε σε όλους μας τους πελάτες».

Αναφορικά με πιο προηγμένες λύσεις, όπως το e-commerce και τα e-shops, o επικεφαλής της Nexi στην Ελλάδα εξέφρασε πως η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να πουλάει προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από ένα ψηφιακό περιβάλλον «δεν είναι προνόμιο των μεγάλων επιχειρήσεων», προτρέποντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να στραφούν στην υιοθέτηση νέων και ευέλικτων τρόπων πώλησης και συναλλαγών που σήμερα αναζητούν ολοένα και περισσότερο οι καταναλωτές. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές προκλήσεις, καθώς «μια επιχείρηση χρειάζεται να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα μπορούν να στήσουν ένα e-shop, να το συνδέσουν με την πλατφόρμα πληρωμών και να μπορούν να συντηρούν ένα περιβάλλον πολλαπλών πληρωμών, κάτι που προφανώς δεν είναι χωρίς κόστος».

Τεύχος 304

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ