Skip to main content
20 April 2023 06:52

Nearby Share της Google για Windows

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή Nearby Share στα Windows για μεταφορά αρχείων μεταξύ της συσκευής Android και του υπολογιστή με εκδόσεις Windows 10 και άνω. Μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ασύρματα φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, μεγάλα αρχεία, ή και ολόκληρους φακέλους με πολύ εύκολο τρόπο.

Το Nearby Share είναι μια λειτουργία που εισήγαγε η Google το 2020 για τις Android συσκευές, είναι παρόμοιο με το AirDrop της Apple και μας επιτρέπει να μεταφέρουμε όλων των ειδών τα αρχεία και φακέλους από το Android smartphone και tablet στο PC με Windows 64-bit, και αντίστροφα. Για την απρόσκοπτη μεταφορά, το Bluetooth και το Wi-Fi πρέπει να είναι ενεργοποιημένα στον υπολογιστή μας, με την Google να αναφέρει τα πέντε μέτρα ως τη μέγιστη ικανή απόσταση μεταξύ των συσκευών. Το Nearby Share είναι ήδη εγκατεστημένο σε συσκευές με Android 6+.Τέλος, σύμφωνα με τη Google, όλες οι μεταφορές Nearby Share προστατεύονται από κρυπτογράφηση E2E.

Η Google διαθέτει, για την ώρα, το Nearby Share σε Public Beta και μόνο στις ΗΠΑ και μερικές ακόμη χώρες. Επομένως, δεν υποστηρίζεται προς το παρόν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν μπορούμε εύκολα να το παρακάμψουμε αυτό, με οποιοδήποτε δωρεάν ή πληρωμένο VPN που παρέχει μια αμερικάνικη IP. Κατόπιν, πατάμε εδώγια να εισέλθουμε στην επίσημη σελίδα του Nearby Share. Στη συνέχεια, με ενεργό το VPN θα δούμε ότι είναι διαθέσιμη, πλέον, η λήψη της εφαρμογής της Google.

Τεύχος 268

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ